Ugrás a cikkhez
Reklám

A Brit Nemzeti Párt elnökének, Nick Griffinnek a BBC-ben elhangzott mondatai megütközést keltettek a Jobbik vezetőiben, ezért felülvizsgáljuk a pártkapcsolatot – tájékoztatott a Kuruc.info érdeklődésére Novák Előd sajtófőnök, akit a hétvégén a Jobbik alelnökévé is választottak.

Különösen a gázai népirtás melletti kiállás érte hideg zuhanyként a Jobbikot, Nick Griffint ugyanis az emberi és kisebbségi jogok tisztelőjeként ismertük meg. Nemcsak tavaly október 23-án mondott méltó beszédet a budapesti megemlékezésünkön, de korábban a Jobbik Külügyi Kabinettel többször, utána pedig Vona Gáborral is egy bő órás megbeszélést folytatott a BNP elnöke.



Kovács Béla, a Jobbik Külügyi Kabinetének elnöke, Nick Griffin, a BNP elnöke és Füzessy Zoltán, a Jobbik KK alelnöke egy londoni megbeszélésük után 2008 nyarán (archív fénykép: jobbik.com)
Az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége szombati zászlóbontásán pártbéli elfoglaltságai miatt nem vett részt Griffin, de a mai napon a Jobbik Külügyi Kabinetének alelnöke, Füzessy Zoltán telefonon tiltakozott nála az új, megdöbbentő álláspontja miatt, választ kérve a történtekre. A BNP elnöke ma próbálta árnyalni a képet, de a szerény esélyű tisztázásra csak jövő hét elején kerülhet sor, amikor Kovács Béla kabinetvezetővel és Szegedi Csanád EP-képviselővel fog tárgyalni. A fejleményekről tájékoztatást adunk majd – zárja válaszsorait Novák Előd.

(Kuruc.info)



Friss hírek az elmúlt 24 órából