Ugrás a cikkhez
Reklám

Tüzet nyitott egy ismeretlen fegyveres férfi kedd reggel egy ostravai kórházban, a Mladá Fronta Dnes című napilap úgy tudja, hogy a támadó hat embert megölt, majd elmenekült a helyszínről.

Az eset a Prágától 350 kilométerre keletre lévő, Morvaország és Szilézia határán fekvő iparváros 1200 fekvőhelyesen egyetemi kórházában történt.

Jan Hamácek cseh belügyminiszter szerint a fegyveres a járóbeteg-ellátójában lezajlott lövöldözés után elmenekült. A rendőrség különleges egységei, köztük gyorsreagálású osztagok kommandósai érkeztek a helyszínre, és rendőrségi helikopterek is részt vesznek a támadó utáni hajszában a városban.

Jirí Havrlant kórházigazgató azt mondta, hogy a lövöldözés a kórház traumatológiai osztályán történt. Más részletek egyelőre nem ismertek. A tettes indítékairól sem tudni semmit.

A rendőrség egy 180 centiméter magas, piros kabátos férfit keres. A Mladá Fronta Dnes közzétette a feltételezett támadó fényképét is:A vérengzés után a rendőrség lezárta a kórházat és a közelben lévő egyetemet is.

Frissítés: az elkövető főbe lőtte magát

A 42 éves ámokfutóról utóbb kiderült, hogy mérnök, és őt is a hematológiai-onkológiai osztályon kezelték. Indítéka továbbra is ismeretlen.

(MTI - EN)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából