Ugrás a cikkhez
Reklám

A hétvégi német sajtó - persze, kinek-kinek a maga vérmérséklete szerint - az észak-afrikai előemberek újabb fürdőzős randalírozásának ismertetésétől hangos. Pénteken - négy héten belül immáron harmadszor - a rendőrségnek kellett kiürítenie a düsseldorfi városi strandfürdőt a gazdanép Merkel kancellár vendégei által csoportosan elkövetett terrorizálása miatt. Alább olvasható a PI-NEWS beszámolója.

Nagyjából hatvan nafri [az észak-afrikai bevándoroltak politikailag nem egészen korrekt megnevezése] kísérelte meg átvenni a hatalmat az ez idő tájt körülbelül ezerötszáz látogatót befogadó fürdőben.




Elfoglaltak egy vízi csúszdát és egy ugrótornyot, és a többnyire a német "korcsfajhoz" tartozó többi fürdőzőnek megtiltották azok használatát [a Hamburg város egyik legfontosabb "integrációs partnerének" tekintett Török Szülői Szövetség egykori vezetője beszélt a Facebookon így az örmény népirtás Bundestag-beli elítélése kapcsán befogadóiról, hozzátéve, hogy a Törökországnak "hadat üzent" szajha-Németországot még fogják meglepetések érni... - ford. megj.]. A csürhe erőszakos fellépése miatt a fürdőmester és a biztonságiak is tehetetlenek voltak; a ["nekik visszabeszélő"] műszakvezetőnőt pedig falhoz csapással fenyegette meg a nőktől csak hallgatást elfogadni hajlandó macsó afrikai horda vezére.

Videó az események eszkalálódása előtti percekről:

A végül kihívott rendőrség utólagos beszámolója szerint ők segítettek a "házirend betartatásában", a "fiatalokkal" való további konfliktus elkerülése érdekében pedig kiürítették a fürdőt.

Nemrégiben nagyszabású rendőrségi akció is történt a fürdőben, amikor négyszáz erősen agresszív "fiatal" még az ott dolgozókat is megtámadta. Biztonsági okokból a strandot akkor is ki kellett üríteni.

A személyzet mindenütt tehetetlen, és, amint látjuk, az állam is. Az ország új uraitól való rettegésben kiürítenek fürdőt, diszkót, ünnepséget; meghunyászkodva fölteszik a kezüket, vagy fedezéket keresve megfutamodnak.

Ha a németekre a saját hazájukban ez a jövő vár, akkor Németországnak nincs jövője.

Az MTI összefoglalója az esetről:

Iratellenőrzést vezettek be a németországi Düsseldorfban egy strandon az utóbbi hetekben sorozatban történt rendbontások miatt – jelentették vasárnap német hírportálok.

A Rheinbad nevű düsseldorfi strandra csak a személyi okmányok ellenőrzése után lehet belépni – döntött az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi főváros vezetősége. Reményeik szerint a vasárnaptól érvényes új szabály fegyelmező hatású és segít kiszűrni a strandról kitiltott nagyjából 200 embert, akikről külön listát vezetnek.



A sáskainvázió óta ismerős táblák a német (?) uszodákban

A hétfőre időzített újabb válságtanácskozáson további intézkedésekről is tárgyalnak, a többi között személyre szóló, online beszerezhető jegyek bevezetéséről – számolt be hírportálján a Bild című lap, amely szerint a strandvendégek többsége megértően fogadta az új szabályt, sokan önként, felszólítás nélkül felmutatták személyi igazolványukat a pénztárnál.

A szigorítást azért határozták el, mert alig egy hónap alatt háromszor történt súlyos rendbontás. Legutóbb pénteken kellett kiüríteni a strandot, mind az 1500 vendégnek távoznia kellett egy tizenévesekből és fiatalemberekből álló csoport randalírozása miatt. Rendőrségi adatok szerint a mintegy 60 fős csoport észak-afrikai származású fiatalokból állt. Az úszómesterek és a biztonsági őrök nem bírtak velük, a végül 18 rendőr bevetésével sikerült úrrá lenni a helyzeten.

A strandszezon kezdete óta több hasonló esetről számol be a német sajtó. Az úszómesterek országos szövetségének (Bundesverband Deutscher Schwimmmeister – BDS) elnöke, Peter Harzheim már egy június végi nyilatkozatában kiemelte, hogy “egyre agresszívebb a hangulat a strandokon”. Nagyjából másfél évtizede évről-évre rosszabb a helyzet – mondta az ország csaknem négyezer úszómesterét képviselő, 1973 óta működő BDS vezetője, aláhúzva, hogy riasztó folyamatról van szó, amellyel szemben “kőkeményen fel kell lépni”.

(Kuruc.info)

Frissítés: Biztonsági kamerákat is telepítenek, pedig nincs itt semmi látnivaló

Az iratellenőrzést bevezetése után biztonsági kamerákat is telepítenek és további szigorításokat rendelnek el a németországi Düsseldorfban egy strandon az utóbbi hetekben sorozatban történt rendbontások miatt - döntött hétfőn az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi főváros vezetősége.

A Rheinbad nevű düsseldorfi strandon ezentúl minden nap más-más színű karszalagot kapnak a belépők, hogy kiszűrhessék mindazokat, akiket kitiltottak, de a jegyfizetést és a biztonsági ellenőrzést megkerülve mégis belépnek a területre. A bejáratoknál egy magán biztonsági szolgálat munkatársai, közterület-felügyelők és szükség esetén rendőrök is szolgálatot teljesítenek majd, és biztonsági kamerákkal is ellenőrzik a strandot - ismertette Thomas Geisel főpolgármester a Rheinische Post című lap beszámolója szerint.

De nincs itt semmi gond, csak a rendőrök túlreagálták a helyzetet...

Rheinische Post hírportálján közölt beszámoló szerint az illetékesek az esetről készült felvételek alapján megállapították, hogy nem volt megfelelő intézkedés a strand kiürítése. Elég lett volna a csúszdát megszálló nagyjából 15 fős csoport vezetőjének eltávolítása, mert a csoport akkor bővült ki és a tumultus is akkor keletkezett, amikor megérkeztek a rendőrök és hozzáláttak a terület kiürítéséhez.

Thomas Geisel a hétfői tájékoztatón hangsúlyozta: nincs szó arról, hogy "randalírozó fiatalok bandái" miatt nem biztonságos a Rehinbad. Ugyan lejátszódott néhány "csúnya jelenet", de biztonságban érezhetik magukat a családok a strandon - húzta alá a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy eddig két személy ellen indult eljárás a pénteken történetek miatt. Mindketten német állampolgárok.

A múltkor az a 400 füstös sem lincselni akart

Roland Kettler, a 19 düsseldorfi uszodát és strandot üzemeltető önkormányzati tulajdonú vállalat (Bädergesellschaft Düsseldorf) ügyvezetője az egyik előző, június végén történt és országszerte feltűnést keltő rheinbadi esettel kapcsolatban - amikor egy 400 "fiatalból" álló csoport vitába került egy (egyébként török - a szerk.) családapával - hozzátette, hogy akkor sem történt "zavargás, tettlegesség vagy verekedés".

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Nők: szabad préda a szabadtéri fürdőben?





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából