Ugrás a cikkhez
Reklám

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság elrendelte egy fiatalkorú gyanúsított bűnügyi felügyeletét (korábbi törvény szerinti házi őrizetét), és annak technikai eszközzel történő nyomon követését, mivel lakhelyelhagyási tilalom alatt újabb bűncselekményt követett el.

A Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya jármű önkényes elvétele bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást a fiatalkorú gyanúsított és társa ellen, akik 2019. június 3-án Ludányhalászi, majd Benczúrfalva községekben jogtalan használat érdekében elvittek egy-egy gépkocsit, majd azokat átkutatva készpénzt és egyéb értékeket tulajdonítottak el belőlük, illetve leszerelték az egyik gépkocsi hatósági jelzéseit is.



Ez a Suzuki Maruti volt az egyik "önkényesen elvett" jármű (fotó: Police.hu)

A nyomozó hatóság a fiatalkorúakat két rendbeli jármű önkényes elvétele, egyedi azonosító jel meghamisítása és lopás miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A mostani ügyészi indítvánnyal érintett fiatalkorú bűnügyi felügyeletét (korábbi törvény szerinti lakhelyelhagyási tilalmat) rendelte el a bíróság 2019. június 5-én azzal, hogy lakhelye közigazgatási területét nem hagyhatja el.



A Volkswagen Transportert még Felvidékre is átvitték (fotó: Police.hu)

A fiatalkorú gyanúsított a bűnügyi felügyelet ideje alatt, 2019. augusztus 4-én kevéssel éjfél után megjelent a helyi falunapon, ittas állapotban az ott tartózkodó, a rendezvényre érkező és onnan távozó járókelőket szidalmazta, illetve többeket verekedésre hívott ki. Ezután a gyanúsított az egyik utcafronti ház palakerítését kezdte rugdosni, abból kitörve egy nagyobb darabot, amelyet az úttesten széttört, majd félmeztelenre vetkőzve az így széttört paladarabok közül egy 15-20 cm hosszú hegyes darabot felvett és artikulátlanul kiabálva azt, hogy „hol vannak a rendőrök” megindult a művelődési ház irányába. A további garázda cselekményt a helyszínen biztosítási feladatokat ellátó rendőrök akadályozták meg. (Érdemes megjegyezni, hogy az azbesztpala ugyanis veszélyes, rákkeltő anyag, és összetörve por formájában levegőbe kerül, még az engedély nélküli helyen való lerakása is bűntett. Talán mégsem egyszerű garázdaság az sem, ha valaki rajságból összetördeli - a szerk.)

A fiatalkorút nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Mivel a lakhelyelhagyási tilalom nem tartotta őt vissza az újabb bűncselekmény elkövetésétől, vele szemben súlyosabb kényszerintézkedés alkalmazása volt indokolt, a bíróság a bűnügyi felügyeletet a terhelt lakásául szolgáló ingatlanra korlátozta – házi őrizetét rendelte el – négy hónapra, a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával – írja az ügyészség honlapja.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából