Ugrás a cikkhez
Reklám

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának egyenruhásai együttműködve a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársaival, két nőt és három férfit hallgattak ki.

A nyomozás adatai szerint egy férfi 2019. augusztus 5-én délután egy idős nőt vezetékes telefonon felhívott, magát a sértett rokonának kiadva. A férfi arra hivatkozott, hogy balesetet szenvedett, ezért pénzt kért. Az idős nő elhitte, hogy a hívó fél a hozzátartozója és beleegyezett a kért összeg átadásába.
Ezt követően B. József 18 óra körül a 37 éves B. László által vezetett gépkocsival megjelent a sértett szigethalmi lakóhelyén, ahol a 34 éves férfi a kicsalt több millió forint készpénzt átvette, majd a helyszínről távoztak. Ezt követőn B. József és társai B. Józsefné és M. Zoltánné a pénz egy részét a tököli HÉV állomásra vitték, majd ott átadták N. Norbertnek, a megmaradt részt pedig elosztották egymás között. A sértett az esetről feljelentést tett a rendőrségen.

A Pest megyei rendőrök 2019. augusztus 8-án a két nőt és a két férfit elfogták, majd előállították a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra, ötödik társuk N. Norbert pedig feladta magát a rendőrségen. A nyomozók a gyáli és a szigetcsépi lakosokat csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A rendőrök az ügyben tartott kutatások során a kicsalt pénz nagy részét megtalálták és a sértettnek visszaadták.

A nyomozók B. Józsefet őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

(Police)

Kapcsolódó:

- Ezúttal az unokázásról készített bűnmegelőzési videót a rendőrség - ez is nagyon hitelesre sikerült

- "A cigányságot, mint régi migránsokat, a mai napig nem sikerült integrálni"

- Lakatost keres a rendőrség: inkább az unokázás, nem a zárak nagymestere - bár ki tudja

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából