Ugrás a cikkhez
Reklám

Két új ellenzéki képviselő foglalhat ma helyet az Országgyűlésben, amely a megszokottnál rövidebb, mindössze kétnapos ülést tart.

Az ülés hétfőn 13 órakor kezdődik, először a képviselők a közelmúltban 99 éves korában elhunyt Horváth Jánosra (Fidesz) emlékeznek, aki 1945 és 1947 között kisgazda nemzetgyűlési, majd 1998 és 2014 között fideszes országgyűlési képviselő volt. Horváth János 2003-tól 2014-ig a parlament korelnöke volt. A "nemzeti antifasiszta ellenállásban" is részt vevő politikus a MEASZ-szal és az izraeli nagykövettel együtt ünnepelte 2014-ben hazánk "felszabadítását".

A napirend előtti felszólalások után két új ellenzéki képviselő teheti le esküjét.

Szakács László korábban 2006-2010 és 2014-2018 között is volt már az MSZP-frakció tagja, ezúttal a családi okokból távozó Tóbiás József helyét foglalhatja el a szocialisták között. A DK padsoraiban Sebián-Petrovszki László, repedtseggű pártigazgató az októberben a XI. kerület polgármesterévé választott László Imrét váltja.Sebián-Petrovszki (b) egy korábbi "kedvesével"

Az interpellációkra ezúttal egy óra áll rendelkezésre, amit az azonnali kérdések követnek szintén hatvan percben, majd a kérdések hangozhatnak el fél órában.

Kedden szavazásokkal folytatódik az ülés, több nemzetközi szerződés kihirdetése mellett ekkor döntenek például a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tavalyi zárszámadásáról és jövő évi költségvetéséről, továbbá energetikai, oktatási és pénzügyi tárgyú törvénymódosításokról is.

A parlament - a honlapján elérhető ülésterv alapján - december második hetében fejezi be őszi ülésszakát.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

- Több szovjet felszabadítást ünneplő rendezvényen nem vesz már részt a parlament korábbi fideszes korelnöke

- Újabb buzi államtitkár a Miniszterelnöki Hivatalban: gyereket is szeretne magának az új Szetey

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából