Ugrás a cikkhez
Reklám

"Megrázó vallomás: több mint huszonöt év után megtörte a csendet Gáspár Zsolt, aki élete egyik legfájdalmasabb időszakáról vallott" - így kezdődik a Blikk cigánymosdató cikke; a hasonló fordulatoktól mi a továbbiakban igyekszünk megkímélni olvasóinkat, néha azonban mégis kénytelenek vagyunk idézni tőlük.

Kiderül, hogy a "műsorvezető" Hajdú Péternek "öntötte ki a lelkét", elmesélve, hogy 1995 szeptemberében okozott halálos balesetet, amikor az autójával elgázolt egy helybéli idős embert.

A szennylap cikkéből kiderül, hogy valójában ő az áldozat, ugyanis "Zsolti máig nem tudta feldolgozni a tragédiát", amely akkora port kavart, hogy a megyei hírlap is címlapon hozta a halálos baleset hírét.
"Egy kicsit" gyorsan ment az autóval, aztán jött az öreg

Talán még sosem beszéltem erről... Volt egy nagy balesetem, elütöttem egy bácsit, aki meghalt sajnos. Én voltam a hibás, el is ítéltek érte. Megmondom őszintén, egy kicsit gyorsan mentem az autóval, aztán jött az öreg a biciklivel, és vagy elkanyarodott, vagy nem is tudom, mi történt, volt egy kis filmszakadás, és pont elkaptam a Béla bácsit. Ismertem őt, a nagyapám barátja volt, együtt dolgoztak. Ott halt meg a kezeimben, ez nagy tragédia, a mai napig kísért.

A bíróság egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, ám a kilencvenes évek végén a család kegyelmi kérvényt nyújtott be, amelyet az akkori köztársasági elnök, Göncz Árpád "természetesen" meg is adott – így az ifjabbik Gáspár-fivérnek, "Győzike" öccsének nem kellett börtönbe vonulnia.
Beadtunk egy papírt, hogy akkor született meg a kislányom, az addigi tevékenységemet is leírtuk, ahogy azt is, hogy fiatal vagyok, eddig rosszat nem tettem, nem ittam, nem drogoztam. Akkor is, amikor a baleset történt, teljesen józan voltam.

A Blikk úgy tálalja, hogy "annyira megviselte a baleset, hogy két évig nem is tudott hazamenni Nógrádmegyerre, egy unokatestvérénél húzta meg magát". De aztán kiderül, hogy "ehhez az is hozzájárulhatott, hogy a baleset után nem ő volt a legnépszerűbb ember a környéken, és sokakat az is felháborított, hogy a halálos gázolás után nem kellett börtönbe vonulnia".

A kegyelmi kérelmek illetéke 5000 forint, a köztársasági elnök határozatával szemben pedig jogorvoslatnak, felülvizsgálatnak nincs helye, tehát a döntés végleges. Göncz Árpád 1990 és 2000 közt töltötte be a köztársasági elnöki posztot (sajnos), ezalatt 1245 esetben élt méltányossággal.

Többek közt az ő döntésének köszönheti szabadságát az 1984-ben minősített gyilkosságért élethosszig tartó büntetésre ítélt Sz. Zoltán, valamint az 1997-ben hűtlen kezeléssel és a számviteli fegyelem megsértésével vádolt politikus, Farkas Flórián is.

Korábban írtuk: Zsidó-cigány barátság: Göncz megkegyelmezett egy gyilkos "tesvírnek"

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából