Ugrás a cikkhez
Reklám

Bokapereccel érkezett a Szolnoki Törvényszék tárgyalására a 12 milliárd forintos csalással vádolt D. Sándorné (67), közismert nevén Bróker Marcsika.



Fotók: Zsolnai Péter

– Hogy felment-e majd a bíróság? Három évet leültem, egy éve nem hagyhatom el a lakóhelyemet, valaki biztosan talál majd valamit ellenem – méltatlankodott a Blikk kérdésére.

Rossz a vádirat, mert nem csaltam, legfeljebb jogosulatlan pénzintézeti tevékenységért vonhatnak felelősségre. A bíróság korrekt, de a tárgyalóteremben színjáték zajlik. Vicc, hogy egy nyugdíjas követel tőlem 1 milliárd forintot. Összességében nem okoztam kárt, hiszen több volt a kifizetésem, mint a bevételem. Megbántam, hogy annak idején belevetettem magam az üzleti életbe. Sajnálom, hogy a lányaimat fenyegették miattam, amikor kirobbant a botrány, el is kellett menekülniük Karcagról.

"Marcsika" azt állítja, az egzotikus nyaralóhelyen, Belize-ben tudta meg, hogy nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Bár a repülőjegye csak nyolc napra szólt, kétéves nyaralás lett belőle. Szerinte itthon szándékosan tették tönkre a brókercégeket, ennek lett áldozata az ő vállalkozása is... De hamarosan kiderül az igazság, mert könyvet ír, amiben mindent őszintén elmond.




– Időközben nyugdíjas lettem, 260 ezer forintot kapok. Ennek a felét levonja a NAV, mert állítólag 30 milliós adótartozásom van. Elismerem, ennyi pénzből nem tudok megélni, de szerencsére a lányom segít – sajnáltatta magát.

A tegnapi tárgyalás a nő három korábbi könyvelőjének meghallgatásával folytatódott. Kiderült, még a saját kollégáit is becsapta, mert eltitkolta előttük, hogy nincs engedélye pénzintézeti tevékenységre. Igaz, a piaci kamat tripláját ígérte nekik, és a könyvelők mohósága erősebb volt a józan észnél. Az egyikük például 3 millió forintot adott át Marcsikának, akitől időközben majdnem a háromszorosát kapta vissza hozamként, de még így is további 2 milliót követel tőle.

D. Sándornét különösen jelentős kárt okozó, több mint tizenkétmilliárd forintos csalással vádolja a Szolnoki Törvényszék. Ellene 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, kétrendbeli sikkasztás és számvitel rendjének megsértése miatt indult büntetőeljárás. Tavaly december 10-e óta szabadlábon védekezhet, otthonát naponta csak két órára hagyhatta el.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából