Ugrás a cikkhez
Reklám

Hétfőn az azonnali kérdésekkel folytatódott az Országgyűlés munkája. Elsőként Jakab Péter intézett kirohanást Orbán Viktor ellen. A Jobbik elnöke felszólalása elején megjegyezte: a miniszterelnök évértékelője olyan, mint a vagyonnyilatkozata, nem tartalmaz sok valóságot. Jakab szerint inkább Svájcra illik az az országleírás, amit Orbán adott az évértékelőjében, Magyarország viszont az EU második legszegényebb és legkorruptabb országa.

„A sas szálljon le, és nézze meg, hogy élnek a verebek” – utalt Jakab Orbán három héttel ezelőtti Facebook-bejegyzésére. Válaszában a miniszterelnök leszögezte: nem kíván reagálni a személyes sértegetésekre.

„Én arról az országról beszéltem, amelyik 2010-ben csődbe jutott. Ha oldalra néz, látja, kik vittték csődbe” – tette hozzá Orbán Viktor. A klímaválság elérte a Jobbikot, olvadásnak indult, mint a jéghegy – szúrt oda a miniszterelnök, aki arra kérte Jakabot, hogy „kapják össze magukat, amíg nem késő”.

A dunaújvárosi jéghegynél léket kapott a fideszes Titanic – reagált a miniszterelnök szavaira Jakab. Orbán viszontválaszában kifejtette, a dunaújvárosi sikert a közös ellenzéki összefogás érte el, majd idézett Jakab azon mondataiból, amelyek az ellenzéki együttműködés kényelmetlenségéről szóltak.

„Ne felejtse el lekapcsolni a villanyt!” – zárta válaszát a miniszterelnök.

(Mandiner nyomán)

Kapcsolódó: Jakab: azért nem jó a közös lista, mert nem lehetne kormányt alakítani Gyurcsánnyal, és bejutna a Mi Hazánk





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából