Ugrás a cikkhez
Reklám

Beismerő vallomást tett az 26 éves "férfi", aki 2017 októberében vascsővel agyonvert, majd megerőszakolt egy 88 éves asszonyt Zsámbokon. Ezt az ügy másodrendű vádlottjának ügyvédje, Nagy Imre mondta a 24.hu-nak.



Fotók: 24.hu

Az emberi ésszel szinte felfoghatatlan ocsmányságokat művelő 26 éves "P." János segédmunkásként dolgozott Zsámbokon, és ott is lakott. 2017. október 14-én előleget kért a főnökétől, majd az egyik, akkor még fiatalkorú munkatársával elment a helyi trafikba, sört, bort és pálinkát ittak. Amikor visszatértek a szállásukra, az idősebb férfi tovább ivott a társaival. Éjjel egy óra körül magához vett egy vascsövet és elindult a faluba.

A céltalanul bolyongó "P." János egy olyan házhoz érkezett, ahol egyedül élt egy 88 éves, rendszeres ápolásra és gondozásra szoruló asszony. A cigány bement a házba, az ágyból már felkelni sem tudó idős nő ágya mellé lépett, a kezében lévő vascsővel nagy erővel négyszer fejbe vágta, majd megerőszakolta.




A brutális gyilkosság után meggyújtotta az asszony környezetében lévő ruhákat, majd reggel visszament a szállásra. Amikor hazaérkezett, levette a véres ruháit és lefeküdt. Még az ágyában feküdt, amikor közölte a munkatársaival, így a másodrendű vádlottal, "H." Józseffel is, hogy megölt egy idős nőt. Ekkor a "fiatal fiú" betette a kályhába P. János ruháit és cipőjét, hogy elégessék. Ám egyiküknél sem volt gyufa és öngyújtó, így a bűnjelek megsemmisítése nem sikerült.

A büntetett előéletű "H." József a lapnak korábban azt mondta, hogy a néni már nem élt, amikor a Gyilkos becenévre hallgató (de azért a rokonság szerint jó fiú) volt munkatársa megerőszakolta. Azt állította, hogy fenyegetés hatására segített eltüntetni "P." Jánosnak a ruhadarabjait. A "fiatal fiú" ügyvédje, Nagy Imre szerint "H." József abban a helyzetben csak azt tette, amire utasította a hidegvérű gyilkos.

"P. Jánosra életfogytiglant, a szintén vallomást tevő védencemre pedig végrehajtandó szabadságvesztést kért az ügyész. Úgy gondolom, hogy akkor születik igazságos ítélet, ha felmentik a védencemet, mert nem bűnös szándékkal, hanem fenyegetés hatására, félelmében cselekedett" – mondta Nagy. A bíróság pénteken hoz ítéletet az ügyben.

Frissítés: a beszámítható szörnyeteg és a kisgyerekes, büntetett előéletű "fiú"

Tényleges életfogytig tartó fegyházra ítélte emberölés miatt a Budapest Környéki Törvényszék a cigány szörnyeteget. Ez elvileg azt jelenti, hogy soha életében nem jöhet ki a börtönből. A bűnjelek eltüntetésében segédkező "H." Józsefet 1 év 6 hónap fogházra ítélték bűnpártolás miatt.

Az elmeorvosi szakértői vélemény megállapította, hogy a brutális gyilkosságot elkövető cigány teljesen beszámítható, azaz semmi olyan elmebetegségben nem szenvedett, ami kizárta vagy korlátozta volna a beszámítható képességét a gyilkosság elkövetésekor.

A bíróság bűnösnek mondta ki "P." Jánost nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, aljas célból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölésben, ezért őt életfogytig tartó fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét kizárta.

Fiatal cinkostársa végig azzal védekezett, hogy fenyegetés hatására, félelmében segített neki eltüntetni a bűnjeleket, de a bírót ez nem hatotta meg. A kisgyerekes (!), büntetett előéletű "fiút" 1 év 6 hónap fogházra ítélték bűnpártolásért. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, de mivel mindkét vádlott és védője fellebbezett, ezért az nem jogerős.

(24.hu nyomán)

2. frissítés: kegyetlen és embertelen bántalmazás

Annyira, hogy a tárgyalást zárt ajtók mögött kellett tartani.

Korábban írtuk: Miután agyonverte, meg is erőszakolta 88 éves áldozatát az encsi cigány





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából