Ugrás a cikkhez
Reklám

Rablótámadásban meghalt egy magyar származású nő vasárnap éjszaka a nigériai Lagoszban, írja a 112press a helyi lapokra hivatkozva.

A PM News tudósítása szerint két bűnöző támadt a MAERSK szállítmányozási és logisztikai cég kameruni származású helyi igazgatójára és feleségére annak otthonában. A férfi azért engedte be a lakásába az elkövetőket, mert egyikük villanyszerelő volt, akit ismert. A bűnözők két külön helyiségbe zárták be a férfit és a nőt.

A dunaújvárosi K. Bernadettet kényszerítették, hogy adja át a pénzüket és bankkártyáikat, majd savat itattak a nővel, akit ezután megfojtottak. Sajtóértesülések szerint az asszonyt és a férfit is megkéselték.




A kegyetlen gyilkosok ezt követően közölték a férfival, hogy a felesége meghalt, majd vele is savat itattak. Csakhogy előtte a férj már segítséget tudott kérni valakitől, aki riasztotta a hatóságokat. Gildas Tohouót életveszélyes állapotban vitték kórházba.




A nigériai rendőrök a helyszínen elfogták az elkövetőket.

K. Bernadettről a helyi lapok azt írták, hogy boldog házasságban élt, és három gyermek édesanyja volt.




Frissítés: nem tervezték, de le kellett szúrniuk őket...

Letartóztatták azt a két férfit, akik megöltek egy háromgyermekes magyar anyukát Nigériában. A megölt nő férje azért engedte be a lakásába az elkövetőket, mert villanyszerelőként dolgoztak a környéken, és személyesen is ismerte egyiküket.

Az elkövetők azt állították, hogy villanyszerelési munkálatokat kell elvégezniük, és ennek ürügyén jutottak be a pár lakásába. K. Bernadettet először arra kényszerítették, hogy utaljon át nekik pénzt, majd elvették tőle a bankkártyáját. A híradások szerint a támadók először savat itattak mindkét áldozattal, majd késsel megsebesítették őket. A nő belehalt a sérüléseibe, de a kameruni férje túlélte a támadást.

A Green White Green portál szerint a következőket mondta az egyik gyilkos az elfogásuk után:

Azért mentem oda, hogy pénzt szerezzek tőle. Már korábban is kértem tőle, de visszautasított. Elmentem tehát hozzájuk, miután besötétedett. Csak el akartam venni a pénzt, majd távozni. De le kellett szúrnunk őket, mert felismertek engem. Azt hittem, mindketten meghaltak

A rendőrök megtalálták náluk a kést. A rendőrséget azt követően értesítették, hogy a megszúrt férj felhívta cége biztonsági szolgálatát. A MAERSK közleményben erősítette meg, hogy a kollégájuk családjával történt az eset.

„Nagyon sajnáljuk, egyben megerősítjük, hogy kollégánkat és családját megtámadták lagoszi otthonukban. Munkatársunk felesége a helyszínen elhunyt. Kollégánk jelenleg kórházban van. Állapota kritikus, de stabil. Mindhárom gyermeke biztonságban van” – közölte a cég.

(24.hu)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából