Egy férfi, miután a jegyellenőr intézkedett vele szemben, többször megütötte és meg is rúgta a közfeladatot ellátó vasúti alkalmazottat; a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt a bántalmazóval szemben - közölték honlapjukon.




A vádirat szerint a vádlott, egy 27 éves férfi, 2018. április 15-én, a kora reggeli órákban a Nyugati Pályaudvaron jegy nélkül szállt fel a Lajosmizse felé induló vonatra. Amikor a jegyvizsgáló a jegyét kérte, a férfi tőle kívánt jegyet vásárolni. A vasúti alkalmazott közölte vele, hogy ez nem lehetséges, hanem pótdíjat kell fizetni, vagy le kell szállni. Az utas indulatba jött, és kiabálva meglökte a jegyvizsgálót, majd az időközben a XIV. kerület, Zugló Vasútállomásra érkező vonatról mindketten leszálltak.

A vádlott a peronon – észlelve, hogy az ellenőr a rendőrséget értesíti – kiabálni kezdett a sértettel, és kis idő múlva azért, mert vele szemben intézkedett, többször ököllel arcon és fejen ütötte, valamint combon és bokán rúgta. A bántalmazás következtében a sértett súlyos, csonttöréses sérülést szenvedett el.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A vád szerinti bűncselekményeket a törvény egy évtől hét és fél évig terjedő halmazati büntetéssel fenyegeti.

Frissítés: a Mi Hazánk példás büntetést követel

Alább olvasható a közleményük:

Vádat emeletek az ellen a férfi ellen, aki még tavaly áprilisban vert meg egy vasúti jegyellenőrt Zuglóban. A 27 éves férfi jegy nélkül szállt fel a vonatra, és miután a kalauz leszállította, rátámadt. Ököllel többször arcon és fejen ütötte, valamint combon és bokán rúgta a kalauzt, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat, amelynek büntetési tétele egytől hét és fél évig terjed. Ez az eset is rávilágít arra, nem tűr halasztást a Büntető törvénykönyv szigorítása, amelyet a Mi Hazánk Mozgalom kezdeményez azért, hogy hasonló esetekben dupla mértékű büntetés kiszabása is lehetséges legyen. Emellett követeljük a vasútőrség visszaállítását, hogy a vasúttársaság alkalmazottai és az utasok is biztonságban legyenek. Addig is folytatjuk a MÁV rendbetételéért indított akciósorozatunkat, és a Betyársereggel közösen "tapasztalatszerző" utazásokat folytatunk a MÁV járatain.

Korábban írtuk:

- A MÁV rendbetételét követeli a Mi Hazánk

- "Tapasztalatszerző" vasúti utazásra indul a Mi Hazánk a Betyársereggel

- A MÁV-ot jellemző állapotok ellen tüntettek a Keleti pályaudvarnál

- A Mi Hazánk rendbetenné a MÁV-ot, és duplájára emelné a kalauzverő cigányok büntetését