Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy hónapja úgy tűnt, vége az egyik leggazdagabb magyar, Bige László szolnoki kénsavgyárának. A katasztrófavédelem leállíttatta az üzemet, amire válaszul Bige gyorsan közölte is, nem adja senkinek, inkább végleg bezárja a gyárat.

Aztán mégis fellebbezett a hatósági verdikt ellen, a hatóságok a műtrágyakirály jogvédelem iránti kérelmét csak tologatták. Aztán a múlt héten úgy tűnt, újraindul a gyár. Egészen mostanáig úgy tűnt. A Népszava friss információja szerint ugyanis már nem várható, hogy ezen a héten újraindult a termelés a szolnoki üzemben.

Ugyanis még nem jogerős a bíróság határozata, mert ellene még fellebbezhet a katasztrófavédelem. Eddig is az utolsó pillanatig vártak a hatóságok, vélhetően most sem kapkodják el. (A lap kérdésére az illetékes katasztrófavédelmi igazgatóság nem árulta el, élnek-e a lehetőséggel.) E hét végéig lehet fellebbezni. Aztán ha fellebbeznek, akkor a bíróságnak kell újra elbírálnia a fellebbezést. Csak hát kezdődik a nyári ítélkezési szünet. Szóval, szűrhető le a napilap cikkéből, az is lehet, hogy csak szeptemberre lesz jogerős a végzés.

(24.hu)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából