Ugrás a cikkhez
Reklám

Értesüléseink szerint a megsemmisülést jelentő EP-választás után komoly belharcok törtek ki a pártban, ezért nem lehetett megúszni a dolgot óvodás színvonalú elnöki körlevelekkel - de már teljesen mindegy, ki lesz a pártelnök, csak a villany leoltása jut majd neki. És persze az irodai bútor meg az állami támogatás a parlamenti választásig, ez elég motiváció arra, hogy legyenek jelentkezők...Már nem sokáig

Íme a közleményük:

Ősszel országos tisztújítást fog tartani a Jobbik

A Jobbik országos elnöksége úgy döntött, hogy vállalva a politikai és személyi felelősséget az EP-választás eredményéért, nem tölti ki a teljes mandátumát, hanem előrehozott tisztújítást ír ki, melynek időpontjának az önkormányzati választások utáni hónapot jelölte ki a párt küldöttjeiből álló Országos Választmánya a Jobbiknak. Az őszi tisztújításig a Jobbik országos elnöksége teljes jogkörrel fogja ellátni a feladatait.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Amúgy érthetetlen ez az egész, ünnepelniük kéne, hiszen ők a választás legnagyobb nyertesei:

Frissítés: Sneider nem teszi le harc nélkül a fegyvert, azaz a pénzeszsákot

Erre enged következtetni friss bejegyzése:

"Tisztelnek, mert megmentettük a Jobbikot"

Álljon itt a nagy megmentő által hivatkozott Népszava-cikk is (jellemző, hogy ők karolják fel az immár talpnyalójukká vedlett pártot), a valóságtól való teljes elszakadás mintapéldájaként:

Új arcokat szeretnének, de a stabilitást is fontosnak tartják – nyilatkozta lapunknak a párton belüli elvárásokról Sneider Tamás, a Jobbik elnöke, miután a vezetőség bejelentette lemondását.

Korrekt, hosszú ülés volt – kezdte Sneider Tamás pártelnök. Közlése szerint „nagyon tisztelnek engem és Mártont, mert megmentettük a Jobbikot”. (Gyöngyösi Mártonról, a párt jelenlegi elnökhelyetteséről van szó, aki betölti majd a Jobbik egyetlen EP-mandátumát.)

Ahogyan arról beszámoltunk, a Jobbik pénteken késő este, nem sokkal éjfél előtt közleményben jelentette be: az országos elnökség úgy döntött, hogy „vállalva a politikai és személyi felelősséget az EP-választás eredményéért”, nem tölti ki a teljes mandátumát, hanem előrehozott tisztújítást ír ki. Ennek időpontjaként az önkormányzati választások utáni hónapot jelölte ki a párt küldötteiből álló országos választmány. Az őszi tisztújításig a Jobbik országos elnöksége teljes jogkörrel fogja ellátni feladatait.

Sneider Tamás lapunknak adott tájékoztatása szerint a választmányi ülésen a külső okokon kívül a kampány hibáit vették sorra, hasonlóan értékelve azokat, mint a politikai elemzők. „Tudják, hogy az anyagi ellehetetlenülés továbbra is nagy teher. Szeretnének új arcokat vezető pozíciókban, de a stabilitást is ugyanilyen fontosnak tartják” – számolt be pártja elvárásairól Sneider Tamás.

Mindenki bölcs döntésnek tartotta – jegyezte meg –, hogy nem azonnal mondtak le, ahogyan Vona Gábor tette tavaly, hanem a választmánynak lehetősége volt megvitatni a kérdést.

Korábban írtuk:

- Egy jobbikos képviselő kiborult: "a felelősségvállalás enyhe szikrája sem lobbant fel senkiben"

- Puzsér: a Jobbik is gyáva, megalkuvó politikát folytatott; álltak Gyurcsány mellett, mint a hülyék

- A külképviseleteken csak hetedik lett a Jobbik, 2,29%-kal

- Ez ám a balliberális teljesítmény: ha az EP-választás hazai parlamenti lett volna, a Fidesznek most 4/5-e lenne

- Gyöngyösi hátradőlhet: ő hagyhatja el Brüsszel irányába a süllyedő hajót

- Mirkóczki megtalálta a kommunikációs csodafegyvert: nem is bukás ez, csak az otthonmaradók között felül volt reprezentálva a Jobbik

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából