Ugrás a cikkhez
Reklám

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást egy 17 éves nyírteleki lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint 2019. december 6-án este egy Nyíregyházára menetrend szerint közlekedő autóbusz sofőrje egy háromfős társaságot felszólított, hogy ne hallgassák olyan hangosan a zenét, és a náluk lévő italt tegyék el.



Olvasónk illusztrációja

Az utasok a felszólításnak nem tettek eleget, és nemtetszésüket fejezték ki. Miután az autóbusz beérkezett a nyíregyházi autóbusz-végállomásra a társaság 17 éves tagja nem szállt le a járműről, odament a busz vezetőjéhez, és bántalmazta.

A rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek, és a feltételezett elkövetőt a helyszín közelében elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök a fiút gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették - közölték a Police.hu-n.

Frissítés: további részletek és fejlemények az ügyészség közleményében:

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2019. december 9-én a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és testi sértés bűntettének kísérlet miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. január 9-ig elrendelte fiatalkorú M.P. gyanúsított letartóztatását és annak végrehajtását javítóintézetben.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2019. december 6-án az esti órákban egy Nyíregyházára tartó autóbuszon utazott rokonaival, akikkel a buszon italoztak, zenét hallgattak, ezért a buszsofőr rájuk szólt. Amikor az autóbusz a végállomásra érkezett, a "fiatal fiú" agresszívan a buszsofőr felé indult, aki ezt észlelve kiszállt a vezető ülésből, és pulóverénél fogva letolta őt a buszról az első ajtón keresztül. Ekkor a gyanúsított ökölbe szorított kézzel egyszer a férfi irányába ütött, akinek sikerült az ütés elől elhajolni, de védekezésként visszaütött a gyanúsított felé. Ezután M.P. megragadta a férfi pulóverét, a földre rántotta, majd egy esetben nagy erővel orrnyergen, illetve homlokon rúgta. Amikor a gyanúsított ismét a rúgni akart, a sértettnek sikerült elkapnia a lábát, így ő is a földre került.

Ekkor a helyszínen lévők felszólították a gyanúsítottat, hogy hagyja abba a bántalmazást, és értesítették a rendőrséget.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára és a sérült testtájékra, csak a véletlenen múlt, hogy 8 napon túl gyógyuló sérülés nem következett be.

A bíróság megállapította, hogy jelen bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyú, továbbá a gyanúsított, "bár büntetlen előéletű, fiatal kora ellenére több alkalommal került szembe a törvénnyel". A Nyíregyházi Járásbíróság 2018-ban csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt 3 év javítóintézeti nevelést rendelt el vele szemben és jelenleg is több eljárás van folyamatban ellen különböző bűncselkemények miatt. A cselekmény elkövetésekor a fiatal gyanúsított ideiglenes eltávozáson volt a javítóintézetből.

Mindezekre tekintettel a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzés végleges.

A Büntető Törvénykönyv 459. § 12. pont n) alpontja alapján, közfeladatot ellátó személy: a közösségi közlekedési eszközt működtető gazdálkodó szervezetnél végrehajtói feladatot ellátó személy e tevékenysége során, így a buszsofőr is.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából