Ugrás a cikkhez
Reklám

Fabisz Ákos magyarbánhegyesi plébániai kormányzó november 29-én, tragikus körülmények között elhunyt – tájékoztatott a község önkormányzata közösségi oldalán. A Békés megyei hírportál értesülései szerint Fabisz Ákos pénteken lezuhant a templomtoronyból.

„Őszinte megrendüléssel és szívből jövő fájdalommal közöljük a lakossággal, a hívőkkel, mindazokkal, akik szerették és tisztelték Fabisz Ákos katolikus plébánost, hogy ma délután tragikus hirtelenséggel elhalálozott. A plébános úr pótolhatatlan űrt hagyott maga után. »Biztos vagyok ugyanis benne, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmasságok, sem magasság, sem mélység, sem egyéb teremtmény el nem szakíthat bennünket Isten szeretetétől, amely Krisztus Jézusban, a mi Urunkban van«” – olvasható Magyarbánhegyes község önkormányzatának Facebook-oldalán.



Ákos atya épp a toronyórát igazította, amikor leszakadt alatta a megfáradt deszka, és a mélybe esett. A falubeliek azonnal a segítségére siettek, de az életét már nem tudták megmenteni (kép: Beol.hu)

A Békés megyei hírportál, a Beol.hu megkérdezte a rendőrséget, ahol megerősítették, hogy Fabisz Ákos lezuhant a templomtoronyból. Bűncselekményre, idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel. Az általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint indult eljárásban a rendőrség vizsgálja a tragédia okát és körülményeit.

Az adventi ünnepség helyett vasárnap délben közös imádságra várta a lakosságot az önkormányzat, ahol együtt emlékeztek meg a község lelkipásztoráról.

Fabisz Ákost 2012-ben szentelték pappá, korábban a szegedi dómban szolgált káplánként, utána került Magyarbánhegyesre.

(Forrás: Magyar Kurír)



Friss hírek az elmúlt 24 órából