Ugrás a cikkhez
Reklám

A városban működő roma szervezetek és az önkormányzat példás összefogásával 110 rászoruló család kap ingyenes higiéniai csomagokat - számol be örvendezve a Zaol.

Egyszerre mozdultak a Nagykanizsán működő, világnézetben, politikai irányultságban különböző roma (sic!) szervezetek és felhívták a városvezetés figyelmét arra, hogy a legszegényebbeknek segítségre van szüksége a mostani helyzetben az alapvető higiéniai előírások betartásához.

A kérés a városvezetésnél nyitott fülekre talált, s 110 darab, toalettpapír, kéztörlőt, folyékony szappant, lázmérőt és más tisztasági eszközt tartalmazó csomagot állítottak össze a központi költségvetés terhére.



Balogh László fideszes polgármester (középen) a szervezetek vezetőivel és a csomagokkal (fotó: Horváth-Balogh Attila)

A csomagokat tegnap adta át Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP - a szerk.) a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Ház udvarán a szervezeteket képviselő Teleki Lászlónak (Nagykanizsai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, Anosztru Egyesület), Nagy József Györgynek (Dunántúli Roma Vezetők Szövetsége), Szolnok Ferencnek (Zala Megyei Cigány Civil Szervezet) és Orsós Vendelnek (Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület). A szervezetek nevében Teleki László köszönte meg a támogatást - írja a megyei lap.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából