Ugrás a cikkhez
Reklám

A fehérorosz és az iráni hadsereg megvitatta az együttműködés fejlesztését a harci kiképzés területén - erről a fehérorosz védelmi minisztérium sajtószolgálata írt Aljakszandr Bász vezérőrnagynak, a fehérorosz fegyveres erők harci kiképzési főosztálya vezetőjének iráni látogatását követően.

"A fehérorosz katonai küldöttség vezetője, Aljakszandr Bász vezérőrnagy megbeszéléseket folytatott az iráni féllel a harci kiképzés terén való együttműködés fejlesztéséről" - írták a tájékoztatóban.

A beszámoló szerint Teheránban befejeződött a "Security Belt 2024" (Biztonsági Öv 2024) parancsnoki és törzskari gyakorlat, amelyben fehérorosz katonák vettek részt. A gyakorlat témája a terrorizmus elleni küzdelem volt.

Április végén, Viktar Hrenyin és Mohammad Reza Astiani fehérorosz és iráni védelmi miniszternek a kazah fővárosban, Asztanában - a Sanghaji Együttműködési Szervezet védelmi minisztereinek találkozója alkalmával - tartott megbeszélése után a fehérorosz katonai tárca közölte, hogy Minszk és Teherán érdekelt az együttműködés további fejlesztésében katonai téren.

Korábban, Hrenyin és Astiani teheráni találkozóját követően, 2023. július végén a védelmi szervek között egyetértési emlékeztetőt, valamint a kétoldalú katonai együttműködés egy évre szóló tervét írták alá.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából