Ugrás a cikkhez
Reklám

Olvasónktól kaptuk az alábbi levelet, a valóságtartalmát ellenőrizni nem tudjuk, de az eltérő kultúra ismeretében a legkevésbé sem lenne meglepő, ha tökéletesen fedné a valóságot:

Lakatos Mirella és családja jól ismert a környéken. Legalább egyszer már évet ismételt. Az iskolában több gyereket is szekált barátaival, akiknek a neve szerepelt a listán. Elsősorban azokat pécézte ki, akik jó tanulók voltak.




Az, hogy lesz egy ehhez hasonló eset, már régóta a levegőben volt. Többször is provokált már verekedést az iskolában és az iskolán kívül is.

Mirella miatt már több szülő is panaszt tett az igazgatónál és a tankerületnél is. Ilyenkor persze mindig megjelentek a jogvédők és a család távoli rokonai, és nyomást gyakoroltak a közösségre.

A családnak több rokona is lakik a keleti országrészben. Unokatestvére, Lakatos Ildikó a berettyóújfalusi Karacs Ferenc szakiskolába jár, és magát "roma és kisebbségi aktivistának" tartja. Emellett több szubkultúrának is a tagjának vallja magát. Ezt a petíciót is ő indította útjára. Ő amúgy szintén zaklatja az osztálytársait.

Mirella azzal zaklatta osztálytársait és más osztályok tanulóit, hogy ezt írják alá és támogassák. Az elmúlt egy hónapban gyakran bevitte a politikát az iskolába ami elvileg tilos.

A problémák nem az elmúlt időszakban kezdődtek és elkerülhetők lettek volna, ha a tantestület teszi a feladatát.

Ma reggel már arról beszéltek, hogy úton van ide az egész család az országból...

Frissítés: másik olvasónk levele:

Tisztelt Szerkesztőség!

Fél éve novemberben történt egy tragédia itt, Sümegen. Egy fiú ugrott a vonat elé, akit zaklattak az iskolában. Az unokaöcsém volt az áldozat, István, és az egyik zaklatója Mirella unokatestvére volt. A családnak élnek itt rokonai, és Mirella is itt töltötte a nyarakat. Jól ismert a család a sümegiek körében. A gyerekek bandákba verődve terrorizálnak más gyerekeket – főleg az iskolai szünetek idején. István házához is rendszeresen eljöttek a nyári szünetben, és kővel dobálták a szobája ablakát – még akkor sem hagyták békén. Mirella volt az egyik főkolompos.

Nem sokkal a temetése után a sírt tönkretették. Tudjuk, hogy ez a család volt, de nem volt rá bizonyíték.

Nem tudom, mi történt pontosan a bőnyi iskolában, de biztos, hogy nem a késelő diák volt a hunyó!

Sümegen István egyik zaklatóját nemrégiben elkapták és megverték. Felvétel is készült róla, de már törölték. Itt is a levegőben lóg egy tragédia.

Mi, itt élők nem tudunk a helyzettel mit kezdeni. Túl sok iskola nincs a környéken, így nem tudjuk a gyerekeket máshová vinni, ha probléma van. Bőnyben is ez lehet a helyzet. Az iskola vezetésének és a hatóságoknak kellene a dolgukat végezni, és akkor ilyen tragédiák nem történhetnének.

Korábban írtuk:

- Cigány osztálytársnőjét szúrta meg a hatodikos diáklány, akit a származása miatt is csúfoltak

- Letartóztatták az osztálytársát megszúró lányt





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából