Ugrás a cikkhez
Reklám

Németországban minden ötödik ember napi szinten szorong a klímaváltozás miatt - derült ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) üzleti tanácsadó cégcsoport által készített, csütörtökön ismertetett nemzetközi felmérésből.




A megkérdezettek 60 százaléka nyilatkozott úgy, hogy aggasztónak tartja az éghajlatváltozást, de nem gondol rá rendszeresen. A felmérés során a németek 19 százaléka állította azt, hogy egyáltalán nem foglalkoztatja a kérdés.

A PwC közvélemény-kutatását 31 országban végezték el, 20 ezer embert kérdeztek meg egy év alatt két alkalommal Európában, Ázsiában, Amerikában és Afrikában. A globális eredmények szerint

Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) megállapította, hogy átlagosan 1,1 Celsius-fokkal emelkedett az átlaghőmérséklet "az emberi tevékenység okozta globális felmelegedés miatt". A 2015-ös párizsi klímaegyezmény vállalása az volt, hogy a globális felmelegedés az iparosodás előtti szinthez képest nem haladhatja meg az 1,5 Celsius-fokot. E cél teljesítéséhez az IPCC szerint 43 százalékkal kellene csökkenteni a károsanyag-kibocsátást a 2019-es szinthez képest.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából