A kettős adóztatás megszüntetését ígérte a külföldön élő amerikaiak számára Donald Trump republikánus elnökjelölt csütörtökön.

A volt elnök a közösségi oldalán nyilvánosságra hozott videóban közölte szándékát, jelezve, hogy az érintettek évek óta kérik az adózási kérdés rendezését. "Ez egy nagyon fontos eleme az önök személyes biztonságának, védelmének és őszintén szólva, a pénztárcájának" - fogalmazott.

A republikánus elnökjelölt csütörtökön a Michigan állambeli autóipari központban, Detroitban tartott választási gyűlésen ígéretet tett az autóhitelek teljes leírhatóságára az adóból. Az elképzelést az amerikai autógyártás ösztönzésének szükségességével indokolta. Utalt az amerikai behozatali vámok növelésére vonatkozó szándékára is, ami szerinte azt eredményezheti, hogy válaszul a gyártóvállalatok a termelést az Egyesült Államokba telepítik.

Kamala Harris demokrata elnökjelölt csütörtökön Arizona államban, Las Vegasban az Univision spanyol nyelvű médiavállalat szervezésében vett részt választói fórumon. A spanyolajkú lakosság szavazatai meghatározóak lehetnek Arizona államban, ahol szoros eredményt várnak. Kamala Harris saját politikáját ajánlotta a résztvevők figyelmébe, egyben felidézte, hogy a múltban Donald Trump többször fogalmazott meg bírálatot a Latin-Amerikából érkezőkkel szemben.

Donald Trump október 16-án vesz részt az Univision médiavállalat szervezésében tartott választói fórumon Floridában, amit az érkező hurrikán miatt kedden elhalasztottak.

Barack Obama volt elnök csütörtökön Pittsburghben Kamala Harris mellett tartott kampánygyűlést, amelyen szavazáson való részvételre buzdította a résztvevőket. Pittsburgh demokrata többségű ipari város, a választás végeredménye szempontjából meghatározó Pennsylvania állam nyugati részén.

(MTI)