A félvezetők globális értékesítése augusztusban éves szinten 2022 áprilisa óta a legnagyobb ütemben, 20,6 százalékkal, 53,12 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 44,04 milliárd dollárról - áll a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szervezet, a SIA honlapján.

A havi szintű növekedés 3,5 százalék volt augusztusban, ezzel már az ötödik egymást követő hónapban jegyeztek föl emelkedést.

Augusztusban Észak- és Dél-Amerikában 43,9 százalékkal, Japánban 2 százalékkal, Kínában 19,2 százalékkal, az ázsiai, csendes-óceáni és egyéb régiókban 17,1 százalékkal nőtt a chipeladás augusztusban az előző év azonos hónapjához képest. Európában ugyanakkor 9 százalékkal csökkent.

A chipek értékesítése júliushoz képest Észak- és Dél-Amerikában 7,5 százalékkal, Japánban 2,5 százalékkal, Kínában 1,7 százalékkal, az ázsiai, csendes-óceáni térségben és egyéb régiókban 1,5 százalékkal, Európában 2,4 százalékkal nőtt. Tavaly október óta először jegyeztek föl eladásnövekedést az összes régióban.

A SIA az amerikai félvezetőipar körülbelül 99 százalékát és a más országok chipgyártóinak körülbelül 66 százalékát képviseli.

(MTI)