Ugrás a cikkhez
Reklám

A mérnökök még nem érkeztek meg, de mészárosokból már rég túlkínálat van...







Frissítés: egy igazi, ártatlan, 2015-ös menekült

A friss híradásokból megtudjuk: a két férfi szerda este hét óra előtt hangos vitába keveredett egymással a nyílt utcán. Az egyik szemtanúk tucatjai előtt azt kiabálta a társának, hogy "miért csináltad, miért csináltad", majd elővett egy "kardhoz hasonló eszközt", amivel többször megszúrta áldozatát. Mire a mentők odaértek, a megszúrt férfi meghalt.

A támadó biciklivel menekült el. A rendőrök nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, a támadót helikopterrel is keresték. Még aznap este sikerült elfogni.

A 28 éves férfi 2015-ben a "menekült"hullámmal érkezett Németországba, ahol szír állampolgárként regisztrálták. Bolti lopás és rongálás miatt büntetett előéletű volt. Áldozatát, a 36 éves kazah származású német férfit ismerte, korábban lakótársak voltak. A gyilkosság indítéka egyelőre nem ismert - írja az Index.

2. frissítés: hála az égnek: semmihez sincs köze a gyilkosságnak!

Legkevésbé migráncsék kultúrájához, mi is így szoktuk rendezni a nézeteltéréseinket...

Nincs politikai vagy vallási háttere a Stuttgartban karddal elkövetett emberölésnek, amellyel egy szíriai állampolgárként regisztrált férfit gyanúsítanak - közölte a németországi nagyváros ügyészsége.

A gyanúsított kizárólag személyes okokból támadt rá áldozatára, egy korábbi lakótársára - emelte ki az ügyészség szóvivője. Német hírportálokon idézett nyilatkozatában elmondta, hogy vizsgálják az előzetes letartóztatásba helyezett feltételezett elkövető személyazonosságát.

A hatóság nem vesz részt találgatásokban - mondta azokkal a sajtóhírekkel kapcsolatban, amelyek szerint a szövetségi bevándorlási és menekültügyi (BAMF) hivatalnál szíriaiként regisztrált, és érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező férfi valójában nem a "polgárháború" sújtotta közel-keleti ország állampolgára.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap értesülése szerint a gyanúsított valószínűleg jordániai, és az általa megadott adatokkal szemben nem 28, hanem 30 éves. Németországba 2015 elején, a migrációs hullám felerősödése előtt érkezett. Személyazonossága eltitkolásának sincs köze az emberöléshez. A hatóságok azt is vizsgálják, hogy elismert németországi "menekültként" miként utazhatott el egy időre Jordániába - írta a FAZ a hírportálján.

A férfinak volt munkája, és ugyan "kisebb bűncselekmények miatt ismerték a hatóságok", de nem tartották számon veszélyes bűnözőként.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Hazai módszerekkel oldottak meg egy vitát Merkelisztánban: egy szíriai karddal intézett el egy kazahot

Több tucat ember nézte végig, ahogy két férfi veszekedni kezdett Stuttgartban fényes nappal a nyílt utcán, majd az egyikük egy kardot előrántva többször megszúrta a másikat. Az áldozat, egy "német-kazah" férfi belehalt a sérüléseibe – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.



Kép: Bild

A tanúk szerint a tettes azt kiabálta 36 éves "német-kazah" áldozatának, hogy "Miért tetted?!". Ezután előrántotta kardját, és többször is megszúrta a férfit. A támadó az egyik karját is levágta. A Stuttgarter Zeitung című lap beszámolója szerint a helyszínre érkező rendőrök holtan találták az áldozatot, testén több szúrt és vágott sebbel.

A rendőrség azonnal üldözőbe vette a kerékpáron menekülő migrációs hátterű gyilkost.

A brutális cselekedetről videófelvételek is készültek, melyen jól látszik, hogy a támadó machetével végzett áldozatával. A fegyvert a rendőrök később egy bokorban találták meg.

Stefan Keilbach rendőrségi szóvivő szerdán este közölte: "Őrizetbe vettünk egy embert, s azt vizsgáljuk, szóba jöhet-e tettesként." A Bild szerint a feltételezett elkövető 2015-ben érkezett az országba. Bolti lopás és rongálás miatt büntetett előéletű.

(Magyar Nemzet nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából