Ugrás a cikkhez
Reklám

Elutasította kedden a helyi kerületi bíróság azt a keresetet, amelyet négy elutasított menedékkérő nyújtott be kérelmük visszautasításának bírósági felülvizsgálatára.

A Kyodo japán hírügynökség híradása szerint a négy szíriai állampolgár 2012-ben érkezett Japánba, és azt állították, hogy hazatérésük esetén üldöztetés várna rájuk, de menedékkérelmüket a japán hatóságok elutasították. Hajasi Tosijuki bíró két férfi esetében úgy ítélte meg: nem állapítható meg, hogy a kormányellenes megmozdulásokkal szembeni kormányzati fellépés érintette őket. A másik két férfi pedig a kereset beadása után elhagyta Japánt.

„Szíriában egyre romlik a helyzet. Nincs más lehetőségünk, mint Japánban maradni” – mondta a döntés után sajtótájékoztatón az egyik szíriai, Dzsudi Juszef, ami a Kyodo szerint arra utal, hogy fellebbezni fog a bírói döntés ellen. Japánban egyre többen próbálnak menedéket kérni, de az igazságügyi minisztérium adatai szerint tavaly 19 628 menedékkérő közül mindössze 20 ember kapott menedéket.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából