Ugrás a cikkhez
Reklám

A manchesteri rendőrség kedd hajnali közlése szerint legkevesebb 19 halálos áldozata és csaknem 60 sebesültje van egy robbanásnak, amely egy popkoncert végén, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena rendezvényközpontban történt. A rendőrség közölte azt is, hogy terrorcselekményként kezeli a történteket. A halálos áldozatok száma időközben 22-re nőtt, és 59 sebesültről tudni.

Ian Hopkins az észak-angliai nagyváros rendőrkapitánysága előtt tartott rövid sajtótájékoztatóján közölte: a sérülteket hat manchesteri kórházban kezelik. Állapotukról nem mondott részleteket. Hopkins megerősítette azt is, hogy a rendőrség jelenleg – amíg ettől eltérő információja nincs – terrorcselekményként kezeli a történteket.

A rendőrfőkapitány szerint a manchesteri rendőrség szorosan együttműködik az országos terrorelhárító rendőri hálózattal és a brit hírszerző szolgálatokkal. Hozzátette: a rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy kerülje a Manchester Arena környékét, mert a vizsgálat nagy erőkkel folytatódik a helyszínen. Hopkins nem tért ki arra, hogy őrizetbe vettek-e valakit a robbantással kapcsolatban.

Felfüggesztették a választási kampányt

Theresa May brit miniszterelnök kedd hajnalban bejelentette, hogy a kormányzó Konzervatív Párt felfüggesztette választási kampányát. Nagy-Britanniában június 8-án előrehozott parlamenti választásokat tartanak.

May közölte azt is, hogy elnökletével kedd délelőtt értekezletet tart a brit kormány rendkívüli helyzetek esetén összeülő szakértői testülete, a COBRA. A miniszterelnök kifejezte együttérzését az áldozatok hozzátartozóinak, és biztosította őket arról, hogy a kormány teljes részletességgel feltárja a történtek hátterét.

"I grabbed my daughter and ran" - Mum who took her nine-year-old girl to the #Manchester concert describes her 'devastating' experience pic.twitter.com/Omxk3f1Qto

— Sky News (@SkyNews) 2017. május 23.

A merénylet Ariana Grande amerikai énekesnő telt házas koncertjének végén történt, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena bejárati csarnokában, a jegypénztárak közelében. A koncertről távozó tömegben a robbanás után pánik tört ki. A rendezvényen nagyon sok fiatal, köztük gyerekek is voltak.

Nagyon súlyos terrorcselekmény

Ez a legsúlyosabb terrorcselekmény Nagy-Britanniában azóta, hogy 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő pokolgépeket robbantott három londoni metrószerelvényen és egy városi buszon, 52 embert megölve és több mint hétszázat súlyosan megsebesítve.

A legutóbbi súlyos nagy-britanniai terrortámadás március 22-én történt, amikor egy magányos merénylő, Khalid Masood járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament épületénél késsel megölt egy rendőrt. A támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége a helyszínen agyonlőtte.

A kedd hajnali manchesteri robbantás vizsgálatába a brit közlekedési rendőrség is bekapcsolódott, mivel a Manchester Arena alatt működik az észak-angliai nagyváros egyik főpályaudvara, a Manchester Victoria Station. A hatósági tájékoztatás szerint a robbantás után a pályaudvaron leállt a vasúti közlekedés.

Nem kizárt, hogy öngyilkos merénylet történt

Londonban kedd hajnalban összeültek a Scotland Yard terrorelhárító szolgálatának szakértői és a brit belügyminisztérium illetékesei, hogy megvitassák a hatósági válaszintézkedéseket. A Scotland Yard – hivatalos nevén Metropolitan Police Service – a londoni rendőrség, de terrorelhárító szolgálatának hatásköre az egész országra kiterjed.

Photos show the scene after a reported blast at an Ariana Grande concert in Manchester, UK https://t.co/l1jHMuMilz pic.twitter.com/YPAVdIpq1T

— CNN (@CNN) 2017. május 23.

A BBC amerikai biztonsági illetékeseket idézett, akik nem zárták ki, hogy öngyilkos merénylet történt, de brit hivatalos részről ezt egyelőre nem erősítették meg. Nagy-Britanniában jelenleg a második legmagasabb terrorkészültségi fokozat van érvényben, amely a hivatalos meghatározás alapján súlyos terrorfenyegetettséget jelent, és azt tükrözi, hogy a brit biztonsági szolgálatok megítélése szerint jelentős valószínűséggel lehet számítani terrortámadási kísérletre brit területen.

Ezt a készültségi fokozatot a brit kormány 2014 augusztusában léptette életbe azzal az indokkal, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tevékenysége közvetlen fenyegetést jelent Nagy-Britannia nemzetbiztonságára.

Az ötfokozatú brit készültségi rendszerben ennél már csak egy magasabb riasztási fokozat van, a kritikus, amelyet akkor rendelnek el, ha a brit kormány küszöbönálló merénylet terveiről kap konkrét értesüléseket.

#Manchester pic.twitter.com/LzMioNLp0J

— Ellie Cheetham🌙 (@elliefreyax) 2017. május 23.

 

this experience was absolutely horrible however the concert was amazing!!!! i bloody love ariana but this just ruined. #DangerousWomanTour pic.twitter.com/gXgFVIOKco

— princess~kye~kye (@crazy_kyia) 2017. május 22.

Frissítés: Öngyilkos merénylet történt

A manchesteri robbantás terrortámadás volt, és egy férfi követte el egy nála lévő pokolgéppel, ő maga is meghalt - jelentette be kedd reggel a brit rendőrség.

Abban egyelőre nem biztos a rendőrség, hogy az illető egyedül hajtotta-e végre a támadást, vagy voltak segítői.

A halálos áldozatok száma időközben 22-re emelkedett, és a halottak között gyerekek is vannak. Az egyelőre nem világos, hogy a merénylőt is a halálos áldozatok közé sorolják-e.

Az éjszaka több mint 400 rendőr dolgozott a terrortámadás körülményeinek felderítésén és a helyszín biztosításán.

"Kifejezetten tizenévesek, ártatlan emberek ellen irányult"

Általában az ifjúság és a szabadság ellen irányuló “kegyetlen támadásnak” tűnőnek nevezte Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök a manchesteri robbantást. ”Ez az incidens, ez a támadás különösen aljas, különösen szörnyű, mert úgy tűnik, hogy kifejezetten tizenévesek, ártatlan emberek ellen irányult. Nincs elítélendőbb, mint gyerekek meggyilkolása” – jelentette ki.

Elítélte a támadást a japán kormány szóvivője is. “Ha ez egy terrorista támadás volt, akkor iszonyatos, semmivel nem igazolható, és Japán szigorúan elítéli” – mondta Szuga Josihide, és kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak, továbbá együttérzését a brit néppel. Hszi Csin-ping kínai elnök – a helyi állami média szerint – a tragédia után részvéttáviratot küldött II. Erzsébet brit királynőnek.

New York amerikai szövetségi állam hatóságai a manchesteri robbantás hatására megerősítették a biztonsági intézkedéseket az állam, de különösen a New York-i metropolisz kényes pontjain, mindazonáltal hozzátették, hogy nincs tudomásuk az Egyesült Államokat fenyegető konkrét támadásról. Óvatosságból megerősítették a rendőrjárőröket a metróállomások és a repülőterek környékén – jelentette be Andrew Cuomo, az állam kormányzója. Ő is Turnbulléhoz hasonló szavakkal ítélte el a “feltehetőleg terrorista cselekményt”, és szintén kifejezte szolidaritását a brit néppel.

Áder János köztársasági elnök részvétét fejezte ki II. Erzsébet brit uralkodónak a Manchester Arena rendezvényközpontban hétfő éjjel történt robbantásos merénylet miatt.

Az államfő együttérzését fejezte ki az áldozatok rokonainak is, és mielőbbi gyógyulást kívánt a sebesülteknek. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a “békés emberek életét sehol se fenyegethessék a pusztítás, a terror megszállottjai” – írta Áder János.

Hozzátette: “Magyarország kész kivenni részét azokból a közös erőfeszítésekből, melyek révén tovább erősíthetjük országaink és állampolgáraink biztonságát”.

A Jobbik Magyarországért Mozgalmat mélyen lesújtotta az újabb európai terrortámadás - írja párt részvétnyilvánító közleményében. A Jobbik a manchesteri merénylet áldozatainak hozzátartozói felé őszinte részvétét fejezi ki, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánnak.

A brutális támadás ismét megerősítette: a magyar és európai hatóságoknak mindent el kell követniük annak érdekében, hogy se a terroristák, se a terroristákat finanszírozó személyek ne jöhessenek be Európába - fogalmaznak.

Szijjártó Péter külügyminiszter arról beszélt, hogy még folyamatban van a halottak azonosítása, így egyelőre nem tudni, van-e magyar állampolgár az áldozatok között – a londoni magyar nagykövetségen jelenleg is várják azok hívását, akiknek rokona, ismerőse ott volt a koncerten, és most nem tudják vele felvenni a kapcsolatot. A követséget ezen a számon lehet elérni bármilyen, a merénylettel kapcsolatos témában: 00-44-20-7201-3440.

2. frissítés: A TASZSZ szerint a Barbár Állam vállalta a támadást

Az Iszlám Állam jelentkezett a manchesteri robbantás elkövetőjeként, a dzsihadista szervezett közösségi portálokon tette közzé az ezt ismertető videofelvételt - közölte az Akbar Irak internetes portál.

A hírt a TASZSZ orosz hírügynökség közölte, nyugati hírforrások egyelőre nem vették át a jelentést.

A SITE amerikai hírszerzési portál szerint az IÁ-hoz közel álló közösségi médiában látható videón a merénylet állítólagos elkövetője beszél, de egyelőre semmilyen szervezet nem vállalta magára a támadást.

3. frissítés: Pont Európa egyik fő elárasztója fogadkozik

Németország tovább folytatja a küzdelmet a terrorizmus ellen - jelentette ki közleményében Angela Merkel németországi kancellár.

A kancellár kifejezte részvétét a manchesteri robbantás áldozatainak, sebesültjeinek és a hozzátartozóknak, felfoghatatlannak nevezve, hogy valaki egy “vidám popkoncertet” használjon fel arra, hogy “oly sok embernek elvegye az életét, vagy súlyos sérüléseket okozzon nekik”.

A támadás “csak tovább erősíti határozottságunkat, hogy brit barátainkkal együtt továbbra is fellépjünk mindazok ellen, akik ezeket az emberi életet megvető cselekményeket kitervelik és végrehajtják” – hangsúlyozta Angela Merkel.

“Biztosítom a nagy-britanniai embereket arról, hogy Németország kiáll mellettük” – tette hozzá.

Orbán is levelet írt

A manchesteri terrortámadás kapcsán Orbán Viktor levélben fejezte ki részvétét Theresa May brit kormányfőnek - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

“Mély megrendüléssel értesültem a tegnap este Manchesterben történt, számos fiatal életet kioltó szörnyű robbantásról. Sorozatos támadások érik Európát, amelyek súlyos megrázkódtatást jelentenek mindnyájunk számára, ezért mindent meg kell tennünk a kontinens biztonságának helyreállításáért” – írta Orbán Viktor.

“Biztosíthatom Önt, hogy Magyarország továbbra is minden rendelkezésére álló eszközzel támogatni fogja közös küzdelmünket a mindnyájunkat sújtó terrorral szemben. Engedje meg, hogy együttérzésemet fejezzem ki az áldozatok családtagjainak, a sérülteknek pedig gyors felépülést kívánjak” – zárta sorait a magyar miniszterelnök.

Putyin: cinikus, embertelen bűncselekmény

Mély részvétét fejezte ki a manchesteri terrormerénylet miatt Vlagyimir Putyin orosz elnök a Theresa May brit miniszterelnöknek küldött táviratában - közölte a Kreml sajtószolgálata.

“Határozottan elítéljük ezt a cinikus, embertelen bűncselekményt. Arra számítunk, hogy a merénylet megrendelői nem kerülik el a megérdemelt büntetést” – hangsúlyozta üzenetében az orosz elnök.

Putyin “megerősítette készségét a terrorellenes együttműködés növeléséhez a brit partnerekkel, mind kétoldalú alapon, mind pedig a széles körű nemzetközi erőfeszítések keretében” – idézte a TASZSZ az orosz elnök táviratát.

Putyin részvétét nyilvánította az áldozatok családtagjainak, és mihamarabbi gyógyulást kívánt a sebesülteknek.

Trump: mostantól lúzereknek fogom őket hívni

Az amerikai elnök közölte, ártatlan gyerekek voltak az áldozatok, az elkövetők pedig gonosz lúzerek.

Donald Trump Mahmúd Abbász palesztin elnökkel folytatott találkozója alkalmából Betlehemben tartott sajtótájékoztatóján mondta el véleményét a legalább 22 halálos áldozatot követelő manchesteri robbantásról. Az amerikai elnök azt mondta, az Egyesült Államok szolidáris Nagy-Britanniával, Trump pedig azt hangsúlyozta, hogy "gonosz lúzerek" követték el a terrortámadást, akiket szörnyetegnek sem nevezne, mert szeretik ezt a megnevezést.

"Mostantól lúzereknek fogom őket hívni, mert azok is. Lúzerek. És még több is lesz belőlük. De ezek lúzerek, emlékezzetek erre!" - mondta.

Az amerikai elnök azt mondta, a társadalomban nem lehet tovább tolerálni ezt a folyamatos vérontást, az ártatlanok lemészárlását, mert Manchesterben főként ártatlan gyermekek estek áldozatul a terrorizmusnak.

"Minden ártatlan életet meg kell védenünk" - mondta az elnök, hozzátéve, hogy ki kell űzni a társadalomból a terroristákat, és akik elrejtik őket, ehhez pedig minden civilizált embernek össze kell fognia.

Trump felesége, Melania Trump egy mondatban a Twitteren azt írta: "Minden gondolatom és imám a manchesteri családokkal van".

4. Frissítés: Szinte nem is volt biztonsági ellenőrzés az arénába való belépéskor

Nagyon hiányos volt, szinte nem is volt biztonsági ellenőrzés az arénába való belépéskor - jelentette ki Nikola Trochtová, egy fiatal cseh lány, aki hétfőn este Manchesterben részt vett Ariana Grande amerikai énekes koncertjén, amelynek végén a terrortámadás történt.

“Biztonsági ellenőrzés szinte nem is volt, egyenlő volt a nullával. Nem kellett átmenni semmiféle fémdetektoros kapun. Az egyetlen, ami érdekelte őket, van-e nálunk víz” – nyilatkozott Trochtová telefonon kedden reggel Manchesterből a közszolgálati Cseh Rádiónak.

“A táskákat szinte nem is ellenőrizték, meg sem nézték, mi van bennük. Mindenféle motozás nélkül beengedtek, nem ellenőrizték, nincs-e valakinél valami” veszélyes tárgy – részletezte saját tapasztalatait a cseh hölgy.



A 18 éves Georgina Callandert nevezték meg a hatóságok a manchesteri terrortámadás áldozatai közül az esőként

A 18 éves Georgina Callandert nevezték meg a hatóságok a manchesteri terrortámadás áldozatai közül az esőként. A fiatal Georgina vasárnap még azt írta a közelgő koncertről, hogy „hogy már nagyon izgatott vagyok, hogy láthassalak holnap”. Egy közeli barátja azt mondta az Evening Standardnak, hogy barátnője a kórházban hunyt el, miközben édesanyja és ő maga is végig ott voltak mellette. Többi barátja is búcsúzott tőle a közösségi médiában, azt írták „Nyugodj békében, Gina. Elképsztően szeretlek, az egész világot és még többet is érdemeltél. Szerencsés vagyok, hogy ismerhettelek.”

Szerinte a robbanás néhány perccel azután történt, hogy az énekesnő elhagyta a színpadot.

“Robbanást hallottunk a főkijárat felől. Először semmi sem történt, majd hatalmas kiabálás tört ki, és a nézők onnan felénk tülekedtek. Mindenki pánikba esett, az emberek igyekeztek az üléseken keresztül is más kijáratokhoz jutni. Senki semmit nem tudott, még a biztonsági szolgálat sem, hiába kérdeztük őket, hogy mi történt” – folytatta elbeszélését Nikola Trochtová.

Elmondása szerint a manchesteri arénának három nagy kapuja van, s a vészkijáratokat – talán hármat – csak mintegy 5-10 perccel a robbanás után nyitották ki. “A hangszórón azt közölték, hogy minden rendben, őrizzük meg a nyugalmunkat, és hagyjuk el az arénát” – nyilatkozott a tragikus manchesteri koncert cseh résztvevője.

A brit rendőrség szerint a terrortámadást házi készítésű pokolgéppel követte el egy férfi, aki meg is halt a merényletben. Vele együtt 22 ember vesztette életét, és 59-en megsebesültek.

5. frissítés: Őrizetbe vettek egy 23 éves férfit

Theresa May brit miniszterelnök szerint a biztonsági szolgálatok tudják, hogy ki követte el a hétfő éjszakai öngyilkos merényletet Manchesterben. May egyelőre nem fedte fel az öngyilkos merénylő kilétét, mondván: a hatóságok még dolgoznak a merénylő személyazonosságának kétséget kizáró megerősítésén.

Nem sokkal a nyilatkozat után őrizetbe vettek egy 23 éves férfit az előző éjjel a manchesteri rendezvényközpontban elkövetett, 22 ember életét kioltó robbantással összefüggésben - jelentette a BBC.

6. frissítés: Megnevezték az iszlamista terror második áldozatát

Saffie Roussos nyolcéves volt.

Szülei kétségbeesetten keresték a kislányt, nemrég a fotóját is nyilvánosságra hozták, azt remélve, hogy valamelyik hotelban várja őket, mint korábban sok más fiatal, akiket felnőttek menekítettek ki a terrortámadás helyszínéről.



Saffie Roussos nyolcéves volt

Saffie az édesanyjával, Lisával és a testvérével ment el meghallgatni Ariana Grandét. A testvére, Ashlee később megkerült: az egyik kórházba vitték, hogy ellássák a sérüléseit.

Iskolájának igazgatója, Chris Upton azt mondta, Saffie csodálatos kislány volt, a szó minden értelmében. "Mindenki szerette, kedvességére mindig szeretettel fogunk emlékezni. Saffie csendes és szerény volt, és nagyon kreatív."

A kis Saffie-n kívül eddig csak egyetlen másik áldozatot neveztek meg, a 16 éves Georgina Callandert, aki kórházba szállítása után hunyt el.

7. frissítés: Migránsfészek volt a feltételezett elkövető lakása

Rohamrendőrök szálltak meg egy házat Manchester déli részén, állítólag a feltételezett merénylő lakott az egyik lakásban.

Rohamrendőrök jelentek meg a Guardian tudósítója szerint a manchesteri Carlton Road egyik házánál nem sokkal dél után. A civil autókkal érkező kommandósok mindenki eltereltek a környékről, és minden környékbeli utat lezártak. 

A feltételezések szerint a merénylő lakott abban a házban, amelyet megrohamoztak a rendőrök. A helybeliek azt mondták a tudósítónak, hogy a házat két éve építették, és többnyire bevándorlók laknak benne. A lakások tulajdonosa, akit a rendőrök láttán a bérlők hívtak a helyszínre, azt mondta, családok élnek a lakásokban, nem ismeri sokukat, többségük külföldi és diák, többek között Szaúd-Arábiából, Irakból és Líbiából is - számol be az InfoRádió.

A Híradó információi szerint a brit hatóságok már három embert vettek őrizetbe a támadással kapcsolatban.

8. frissítés: Nem tud magyar áldozatokról vagy sérültekről a külügy

Szijjártó Péter a sajtótájékoztatón azt mondta, nem tudnak magyar érintettről, magyar áldozatról vagy sérültről.

Felvették a kapcsolatot az eljáró hatóságokkal, akik arról tájékoztatták a kormányt, hogy folyamatban van az áldozatok azonosítása.

Jelenleg 8 kórházban látják el a sérülteket, ezekkel a kórházakkal folyamatosan veszik fel a kapcsolatot – húzta alá. Mint mondta, a rokonokért, barátaikért aggódó magyar telefonhívás nem érkezett a konzulátusra, minden sérülteket ellátó intézményben leadták a konzulátus telefonszámát és értesítést kértek magyar érintettség esetén.

Szijjártó Péter felhívta a figyelmet, hogy mindenki, aki Nagy-Britanniában tartózkodik, vagy oda utazik, hogy kövesse a biztonsági előírásokat és a hatóságok jelzéseit.

Tizenkét súlyosan sérült gyereket szállítottak gyermekkórházba

A terrortámadás után 16 mentőautót küldtek a helyszínre, összesen pedig 59 embert vittek kórházba. Voltak olyanok is, akik gyalog mentek be sebeik ellátásba. A gyermekkórházba 12, súlyosan sérült 16 éven aluli gyermeket szállítottak.

Stefanovzski András Manchesterben élő magyar férfi az M1-nek elmondta: feszült nyugalom honol a városban a mai nap. Ő maga véradóközpontba ment, mivel 0 negatív vércsoportot keresnek a sérültekhez, a véradóközpontok egyébként mind tele voltak – fűzte hozzá. Kiemelte: egy bevásárlóközpontot is lezártak, majd azóta újra megnyitották. Mint mondta, megdöbbenéssel fogadta, hogy fiatal gyerekek, tinédzserek által látogatott koncerten történt egy ilyen robbantás.

A rendőrség felszólította a lakosságot, lehetőleg maradjanak otthon, hiszen nem tudni, lehet-e ennek folytatása.

Tudják, ki követte el, de "nem fedhetik fel"

A brit hatóságok kedden őrizetbe vettek egy 23 éves férfit az előző éjjel a manchesteri rendezvényközpontban elkövetett, 22 ember életét kioltó robbantással összefüggésben, amelyet az Iszlám Állam terrorszervezet magára vállalt.

Theresa May brit miniszterelnök szerint a biztonsági szolgálatok tudják, hogy ki követte el az öngyilkos merényletet, de ezt a nyomozás jelenlegi szakaszában még nem fedhetik fel.

9. frissítés: Hála a befogadásért: már Manchesterben született a líbiai származású merénylő

Több külföldi hírportál szerint Salman Abedinek hívják azt a tevehágót, aki robbantásos merényletet hajtott végre éjszaka Manchesterben. Később a manchesteri rendőrség megerősítette az értesülést.

A manchesteri rendőrség főparancsnokának kedd esti tájékoztatása szerint egy 22 éves, Salman Abedi nevű férfi lehetett az előző éjjel végrehajtott öngyilkos robbantásos merénylet elkövetője.

Ian Hopkins a manchesteri rendőrkapitányság előtt felolvasott rövid tájékoztatójában hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ez egyelőre csak gyanú, mivel a halottkémi vizsgálat még nem azonosította hivatalosan az öngyilkos merénylőt. A manchesteri rendőrkapitány közölte: éppen ezért egyelőre nem kíván semmilyen további nyilatkozatot tenni a merénylő kilétével kapcsolatban.

A BBC értesülése szerint mindazonáltal az elkövető valószínűleg líbiai származású, de Manchesterben született, és ott is élt.

10. frissítés: Egész éjjel dolgoztak mind a nyolc műtőben - egy magyar orvos beszámolója

A Híradónak sikerült elérni az egyik kórházban dolgozó magyar orvost, aki azt mondta, délre lett teljes a beteglista, és nem szerepelnek magyarok a sérültek között.

Rákóczi György orvos az M1-nek elmondta: fél órán belül 40 mentő érkezett a kórházba. Akit tudtak, mozgósítottak. Több orvos is bent volt és segített a betegek ellátásán. Rákóczi György elmondta: ilyen jellegű, ilyen volumenű sürgősségi betegfelvétel a manchesteri kórházban, amely egyébként Európa legnagyobb gyerekkórháza, még nem volt.

Hasi mellkasi sérült gyereket csak egyetlen egyet kellett az éjszaka folyamán megoperálni, sokkal több gyermek érkezett fejsérüléssel, végtagsérüléssel, szemsérüléssel, akiket operálni kellett – mondta az általános gyermeksebész.

Az orvos elmondta, egész éjjel dolgoztak mind a nyolc műtőben.

“Délre tudtuk meg a beteglistát. Magyar gyerek nem volt a sérültek között a mi kórházunkban, de más kórházakba is vettek fel gyerekeket, akiket mi már az intenzív osztály túlterheltsége miatt nem tudtunk felvenni. Arról nem tudok, hogy magyar gyerekek vannak-e köztük” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a keddre tervezett műtétek és a betegfelvétel elmaradtak, csak a legsúlyosabb esetekben kerül sor a betegek felvételére.

11. frissítés: fényképek az elkövetőről:

BREAKING: First Photo of Manchester Terrorist Salman Abedi - https://t.co/CFuDwOkjuU pic.twitter.com/7sgHN3eQCu

— Breaking911 (@Breaking911) 2017. május 23.

New Photos of Manchester Suicide Bomber Emerge - https://t.co/CFuDwOkjuU pic.twitter.com/5jKxg4VbBw

— Breaking911 (@Breaking911) 2017. május 24.

Az alábbi videó azt rögzíti, amint a rendőrök megszállják a líbiai lakóhelyét:

Moment police raid Manchester bombing suspect's house – video https://t.co/VLIpdWDIcc

— The Guardian (@guardian) 2017. május 23.

(Híradó - MTI - HVG - Twitter nyomán)

Sajnos ismét aktuális: Itt az EU titkos terve terrorvészhelyzet esetére - eddig minden esetben működött





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából