Ugrás a cikkhez

Mintegy ötszáz migránsnak sikerült behatolnia pénteken a Marokkóba ékelődő spanyol exklávé, Ceuta területére - közölték a mentőalakulatok.

Rendőrségi források szerint a hajnali 5 óra körül kezdődött roham során a fekete-afrikaiakból álló tömeg átmászott a várost Marokkótól elválasztó hat méter magas kerítésen. Az akció közben nagyjából 350-en megsérültek, őket a spanyol vöröskereszt munkatársai látják el. Akiknek nem lett bajuk, a betolakodóknak ideiglenes menedéket nyújtó, általában túlzsúfolt, 512 férőhelyes ceutai központhoz vonultak.Spanyol rendőrök és új európaiak 2017. február 17-én Ceutánál (Fotó: EPA/REDUAN)

A spanyol csendőrség “több száz” illegális migráns behatolásáról számolt be, és tájékoztatása szerint a rendfenntartó erők tagjai közül is megsebesültek páran.

Áttörés utáni idill

Rendszeresen rohamoznak

Legutóbb december 9-én volt hasonló tömeges behatolás Ceutába, akkor a 800 próbálkozó közül 438-nak sikerült átjutnia a spanyol területre, amelyet a 2000-es évek közepe óta 8 kilométer hosszan dupla kerítés választ el Marokkótól. Január 1-jén mintegy ezren rohamozták meg a ceutai határkerítést, de a rendfenntartó erőknek visszaszorították őket.

Az Európai Unió határvédelmi ügynökségének (Frontex) adatai szerint tavaly a korábbi évekhez képest kevesebb, mintegy ezer menedékkérő lépett be illegálisan Ceuta és a szintén Marokkóba ékelődő másik spanyol exklávé, Melilla területére. Melillánál legutóbb február elején történt a péntekihez hasonló roham, akkor tucatnyi bevándorló jutott át a határkerítésen.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

- Több mint ezer kontinensfoglaló rohamozta meg az egyik spanyol enklávé hat méter magas kerítését

- Megrohamozták a vadak a határkerítést, több százan jutottak be Ceutába
- Ökölrázó majmok csüngtek az afrikai spanyol enklávé kerítésén - géppuska helyett daruval aratták le a termést
- Migránsok rohamoztak meg a spanyol határkerítést Melillánál
- Közel kétszáz bevándorló tört be spanyol területre Észak-Afrikában - szokatlanul erőszakosan léptek fel
- Az Iszlám Államnak toborzott a Ceutában most elfogott újspanyol


Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából