Ugrás a cikkhez
Reklám

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb internetes és kommunikációs szolgáltatója, a Verizon dolgozói hat hete sztrájkolnak, a szövetségi munkaügyi miniszter bejelentése szerint azonban megállapodás született követeléseik teljesítéséről, és a jövő héten várhatóan ismét felveszik a munkát.

A Verizon 35-39 ezer alkalmazottja lépett sztrájkba szerte az országban még április elején, tiltakozásul a fizetések és a nyugdíjak csökkentése ellen.

Thomas Perez szövetségi munkaügyi miniszter bejelentette: a munkaadók megállapodtak a dolgozókat képviselő szakszervezetekkel, s ezzel a közelmúlt legnagyobb amerikai sztrájkja várhatóan napokon belül véget ér. Edward Mooney, a sztrájkot szervező egyik szakszervezet, az Amerika Kommunikációs Dolgozói Szakszervezete (WCA) alelnöke szerint a Verizon új munkahelyek létrehozását is megígérte. Elégedetten nyilatkozott a Verizon vezetése, amely közleményében így fogalmaz: "A megállapodás összhangban áll azzal a célkitűzésünkkel, hogy minőségi munkahelyeket teremtsünk az Egyesült Államokban, és ezúttal sikerült érdemi változtatásokat végrehajtanunk a munkaszerződésekben.

A megállapodás értelmében a dolgozók fizetését emelik, a nyugdíjak rendezése is a szakszervezetek igényei szerint történik. A vállalat vezetése beleegyezett abba is, hogy nem zár be egyes ügyintézői központokat és nem szervez ki külföldre munkákat, hanem az Egyesült Államokban teremt ezerháromszáz új munkahelyet.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából