Ugrás a cikkhez
Reklám

Meghalt az amerikai számítástechnikai szektor egyik szereplője. Dave Goldberg halálát az egyik fajtárs, a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg jelentette be a közösségi oldalon.

Goldberg egy neves, de módszerei miatt gyakran bírált kutatócég, a SurveyMonkey vezére volt. A cég webalapú felmérési megoldásokat kínált vállalkozásoknak, intézményeknek és magánszemélyeknek, 1999-es alapítása óta több százmillió felmérést készített, jelentős adatbázist hozott létre.

Ő alapította a Launch Media nevű zenei startupot is (növekedési potenciállal rendelkező induló vállalkozás), melyet aztán 2001-ben felvásárolt a Yahoo. Goldberg felesége, Sheryl Sandberg, a Facebook egyik igazgatója. 2004-ben házasodtak össze, amikor Goldberg Yahoo Music elnökhelyettes volt Sandberg pedig a cég online értékesítésért felelős alelnöke.

A CNN szerint az egész amerikai Szilícium-völgy gyászol, Dick Costolo, Twitter egyik vezetője szerint Goldberg „egy hihetetlenül markáns személyiség volt”. A CNN úgy tudja, Goldberg pénteken halt meg, a pár éppen szabadságon volt. A halál oka egyelőre ismeretlen.

(HVG - CNN nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából