Ugrás a cikkhez
Reklám

A Koszovóban az USA által pajzsként használt honvédjeink hazahozatalát követeli a Mi Hazánk, miután kiderült, hogy Amerika feszültséget szít az oroszbarát szerbek ellen, felfegyverzi a koszovói albánokat, a szerb hadsereg esetleges támadása elleni NATO-védelmet pedig a többségében szerbek lakta Montenegró mint NATO-tag megvétózhatja.

Egyértelművé vált, hogy a katonai megoldás nem működik, politikai nyomás kell a koszovói konfliktus rendezésére. Ami minket illet: magyar katonáinkat ne vigyék külföldre! – szögezte le Novák Előd, a Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetjének elnöke. Hozzátette: az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának zárt ülésén ma világossá vált, hogy hősiesen helytálltak a magyar katonák Koszovóban hétfőn, a teret a parancsnak megfelelően kiürítették, a sérültek, köztük egy utóbb súlyos sérültnek bizonyult katona harctéri ellátás után visszaállt a sorba bajtársaikat segíteni a feladatellátásban. Az ilyen esetekről Amerikában hősfilmeket szoktak forgatni.

A koszovói albán rohamrendőrök az amerikaiak buzdítására rendszeresen provokálják a szerbeket, túlélésük biztosítását várják a KFOR erőitől, melyeknek nem ez volna a dolguk. Most is a KFOR kérése ellenére próbálták elfoglalni az önkormányzati épületet a szerbektől, de két páncélautójuk a tüntetők fogságába esett, akik PUR-habbal kifújták a szellőzőnyílásaikat, így a magyar katonák kellett kiszabadítsák őket.

Kapcsolódó: Szerbek igazsága

Korábban írtuk: A Koszovóban pajzsként használt honvédjeink hazahozatalát követeli a Mi Hazánk





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából