Ugrás a cikkhez
Reklám

Mészáros Lőrinc Magyarország legnagyobb földesura, az ő érdekeltsége gazdálkodik ugyanis a legnagyobb területen. Ez a cím hosszú időn keresztül Csányi Sándort illette meg, az OTP-vezér magánérdekeltségébe tartozó vállalkozások ugyanis 35 ezer hektáron gazdálkodnak — írta meg a G7.hu.




Ezt az érintett sem titkolja, Csák Gyula, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója a társasághoz tartozó agrár- és élelmiszer-ipari cégek integrációja apropóján arrról beszélt, hogy csoport csaknem 38 ezer hektáron gazdálkodik.

A lap szerint a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bonafarm-csoport minden bizonnyal ugyanúgy nagyjából 35 ezer hektáron gazdálkodik, mint tavaly. A nagy változást az jelentette, hogy a Simicska-cégek valóban nem maradtak az első vevőként megjelenő Nyerges Zsoltnál, hanem egy szokásosnak mondható lépcső közbeiktatásával Mészáros Lőrincnél landoltak.

A lap megjegyzi: mindez Mészáros Lőrinc és feleségének magánérdekeltsége, a Talentist ugyanis nem vitték tőzsdére. A tőzsdén jegyzett, többségében szintén Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Nyrt.-nek viszont meghatározó tulajdonrésze van egy olyan agrárcégben, amelyet nem vittek be a Talentisbe. A növénytermesztés mellett tojástermelésben is erős Csabatáj Zrt. közel ezer hektáron gazdálkodik, 38 ezer helyett tehát inkább 39 ezer hektárt érdemes beírni Mészáros neve mellé.

(24.hu)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából