Ugrás a cikkhez
Reklám

Kisebb csoportokban folyamatosan érkeztek a határsértők Röszkénél szombaton délelőtt, egy részük önként besétált a hangárépületnél működő idegenrendészeti előállítóhelyre - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A legtöbben a vasúti sín mentén lépték át illegálisan a magyar-szerb határt, ahol nincs határzár. Onnan a Dugonyi úton keresztül indultak el az 5-ös út és az M5-ös autópálya felé. Az érkezők között voltak, akik szóba elegyedtek az úton cirkáló vagy a benzinkutaknál várakozó embercsempészekkel, akik 600-1000 euró közötti összegért kínáltak egy budapesti fuvart.

A határsértők között akadtak olyanok, akik gyalog indultak neki az autópályán a Budapest felé vezető mintegy 170 kilométeres útnak. Egy csoportot dél előtt röviddel a röszkei utáni következő lehajtónál, az 55-ös út csomópontjában tartóztattak föl átmenetileg a rendőrök.

A vasúti síneknél kialakított gyűjtőpontnál, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) munkatársai látták el információkkal az érkezőket. Ide egy várandós nőhöz mentőt is kellett hívni.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából