Ugrás a cikkhez
Reklám

Egyetlen kisebbségi tannyelvű iskola sem fog bezárni Ukrajnában, és a tanárok sem fogják elveszíteni állásukat – ígérte a román parlamentben felszólaló ukrán nagykövet kedden.

Oleksandr Bankov kedden találkozott az ukrán oktatási törvény miatt megalakult parlamenti küldöttséggel, azt követően, hogy Petro Porosenko, Ukrajna elnöke kihirdette a kisebbségek anyanyelvi oktatáshoz való jogát korlátozó jogszabályt.

A maszol.ro az Agerpressre hivatkozva azt írja, a diplomata kifejtette, hogy a szeptember 5-én elfogadott és 25-én kihirdetett törvény nem kizárólag a kisebbségekkel foglalkozik, hanem „nagyon komplex és globális reformot” vezet be az ukrajnai oktatási rendszerben.

A nagykövet ugyanakkor kifejtette, „türelmetlenül várja” Liviu Pop román tanügyminiszter ukrajnai látogatását, hogy „közös megoldásokat találjanak és továbbra is támogassák a román nyelvet és kultúrát Ukrajna területén”.

(Híradó - Maszol)

Kapcsolódó: Kárpátalján elnémul a magyar szó: Porosenko aláírta az új ukrán oktatási törvényt; Szijjártó: Ukrajnának fájni fog! - de ez korábban sem hatotta meg őket





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából