A zsidók elkezdték tesztelni a libanoni határt, amelyet a Hezbollah harcosai őriztek. A zsidók stratégiája egyszerű volt: válogatás nélküli bombázásokkal a földdel tették egyenlővé a falvakat, majd néhány gyalogost küldtek a helyszín elfoglalására.

Természetesen a zsidók nem tesznek különbséget civilek vagy katonák, keresztények vagy muszlimok között.



Egyetlen jelszó: csak a halott goj a jó goj

A dél-libanoni Debel keresztény falut ért újabb izraeli csapások egy férfi, a felesége és a fiuk halálát okozták.

„A falu mély gyászban van egy egész család – Samih, felesége, Hala és fiuk, Fadi – tragikus elvesztése után, mindhárman az izraeli bombázások áldozatai lettek. A helyzet drámai. Tegnap reggel az izraeliek felszólították Debel és Ain Ebel lakóit, hogy a közelgő csapások előtt hagyják el falujukat. Sokan el is mentek, annak ellenére, hogy felszólítottam őket, hogy maradjanak. A mi küldetésünk a maradás, az ellenállás, de a bombázás után a félelem sok lelket elvett.

Ma már csak 100 család maradt, főleg fiatal férfiak. Az idősek, nők és gyerekek elmenekültek, csak nehéz szíveket és a bizonytalan jövő felé fordított tekinteteket hagyva maguk után. A faluban nincs benzin és fűtőolaj, de ezeken az anyagi szükségleteken túl, ami kegyetlenül hiányzik, az a béke. Csak a béke teszi lehetővé testvéreink számára, hogy visszatérjenek otthonaikba, hogy visszaszerezzék, amit a káosz elszakított tőlük” – mondja egy dél-libanoni pap. Imádkozzunk lelkük nyugalmáért, a libanoni családokért és a közel-keleti békéért!

A tesztelés azonban nem a tervek szerint ment.

Tegnap az első zsidó egységeket, amelyek benyomultak a térségbe, azonnal megtámadták a Hezbollah különösen hatékony és elszánt katonái. Ez egy gyönyörű Ros Hasana ünnep zsidó hússal vacsorára.

Izrael inváziója gellert kapott. Talán jobb lett volna otthon maradni:

Amint helikopterek merészkedtek a térségbe, föld-levegő rakéták tüze alá kerültek, amelyek visszavonulásra kényszerítették őket.

Szemtől szemben a zsidók nem érnek semmit.

Már a bekerített Hamász is hevesen harcolt az erők hatalmas egyensúlytalansága ellenére. A Hezbollah-val szemben a zsidók nem keltenek illúziót.

Alább az Al Mayadeen tudósítása:

A Libanoni Iszlám Ellenállás – Hezbollah harcosai rajtaütöttek egy izraeli elit egységen a dél-libanoni Odejszeh körzetében, jelentős veszteségeket okozva az izraeli katonák között, mondták az Ellenállási forrásai szerda reggel az Al Mayadeennek.

A források szerint az Iszlám Ellenállás harcosai kedden a kora reggeli órákban megfigyelték az izraeli felderítő csapatokat, amikor egy nyílt területen mozogtak. Bár észlelték az ellenséges erőket, az ellenállók tartózkodtak attól, hogy megtámadják őket, így lehetővé téve az izraeli felderítő küldetés folytatását és sértetlenül visszatérését, ami később lehetővé tette számukra, hogy határozottabb csapást hajtsanak végre.

Az izraeli erők mozgása és viselkedése alapján az Ellenállás harcosai csapdát állítottak al-Mahafer/Odejszeh térségében, stratégiai helyként egy környékbeli házon belül.

Szerda hajnalban több mint 30 izraeli katona és tiszt óvatos előrenyomulást kezdett a leshely zónájában. Az izraeli erők, nem tudva a csapdáról, közelebb kerültek az Ellenállás harcálláspontjához, mire az ellenállók akcióba léptek, és a "Szolgálatodra, Naszrallah" kifejezéssel megkezdték a rajtaütést.



Naszrallah: dicsértessék az Úr, aki idiótává tette az ellenségeinket!

A rajtaütés nehézfegyverekkel és RPG-tűzzel kezdődött, az ellenállók közvetlen közelről támadták az izraeli katonákat. A támadás intenzitása számos áldozatot követelt az izraeli elit csapatok között, akiknek a kiáltásai és üvöltései az egész térségben visszhangoztak.



Hipsztereket küldeni olyanok ellen harcolni, akiknek az életterve a mártírhalál, nem a legjobb ötlet a zsidók részéről

Ahogy a rajtaütés kibontakozott, az Ellenállás egyik közeli támogatócsoportja az ellenség utánpótlási vonalait vette célba, hogy megakadályozza, hogy az erősítés elérje a csapdába esett izraeli erőket. Ez a másodlagos művelet tüzérségi lövedékekkel és rakétákkal sújtotta Misgav Am, Kfar Giladi és Metulla izraeli településeket, tovább akadályozva az izraeli erőfeszítéseket csapdába esett katonáik támogatására.

Miközben a helyzet romlott, az izraeli légierő beavatkozott, helikoptereket vezényelt ki, hogy fedezéket nyújtson a térségben és segítse az áldozatok kimentését. Kétségbeesett kísérletként, hogy fedezzék a visszavonulást, az izraeli csapatok füstgránátokat kezdtek használni, hogy elrejtsék mozgásukat, és megkönnyítsék sebesült katonáik összeszedését.



Igen, a zsidók elveszítik a fejüket, amikor belépnek Libanonba. A határ másik oldalán kellett volna maradniuk

Az izraeli megszálló erők szerdán elismerték, hogy nyolc katona, köztük két százados halt meg az Iszlám Ellenállás harcosaival való összecsapásokban.

Az izraeli 12-es csatorna szerint a megölt katonák két különböző helyen estek el, miután közvetlen összetűzésbe kerültek az ellenállás harcosaival.

Ezen túlmenően az Egoz kommandós egység öt másik katonája, köztük egy tiszt, megsebesült.

Ezen kívül a libanoni ellenállás által kiadott nyilatkozat szerint a Hezbollah harcosainak sikerült megsemmisíteniük három Merkava tankot irányított rakétákkal, miközben előrenyomultak a dél-libanoni Marun al-Rasz felé.

"A hősies eposz, amelyet harcosaink az izraeli elit erők ellen folytatnak több tengelyen Dél-Libanonban, több mint 80 izraeli katona és tiszt halálát és sebesülését eredményezte, és öt tankot megsemmisítettünk" – mondta a ma reggel óta tartó összecsapások eredményeit kommentálva a libanoni ellenállás egyik forrása az Al Mayadeennek.

A zsidók továbbra is tesztelni fogják a libanoni határt, hogy megpróbálják azonosítani az átkelési helyeket, de nyilvánvalóan ez nem egy thalasszoterápiás kúra lesz számukra.

(Démocratie participative nyomán, ford. H. T.)

Kapcsolódó: Fronthírek Izraelből, avagy a haszbara indiszkrét bája