Ugrás a cikkhez
Reklám

Shaun Pinner elmesélte, hogyan kényszerítették orosz fogvatartói arra, hogy a nap 24 órájában a Mamma Mia! filmzenéjét hallgassa, és hogyan kínozták áramütésekkel.




A brit fogoly, aki az ukrajnai harcok során esett fogságba, elárulta, hogyan kényszerítették az oroszok arra, hogy ABBA-t és Chert hallgasson ismétlődően.

A Mamma mia! filmzenéjének folyamatos hallgatása mellett csak poshadt kenyeret és piszkos vizet kapott fogyasztásra. Miután júniusban brit harcostársával, Aiden Aslinnal együtt halálra ítélték, új szállásra költöztették őket, ahol a zenei kínzás folytatódott.

„A körülmények jobbak voltak, de még mindig folyamatos zenét játszottak, ezúttal Cher Believe című száma szólt” – mondta a Sunnak.

British prisoner, Shaun Pinner was captured by Russians in Ukraine and forced him to listen to ABBA 24 hours a day 😲https://t.co/BgNwiUEkl3

— Metro (@MetroUK) September 26, 2022

Voltak sötét napjaink, és sokat sírtam. Valamiféle reménybe kellett kapaszkodnunk, és így éltem túl. Azt hittem, meg fogok halni. Ez volt a földi pokol! Az elmúlt hat hónap volt életem legrosszabb ideje. Soha többé nem akarok ABBA-dalt hallgatni vagy egy vekni kenyeret látni! Annyira szerencsés vagyok, hogy itthon lehetek – jegyezte meg Pinner, aki annak a tíz külföldi fogvatartottból álló csoportnak a tagja volt, akiket azután engedtek szabadon, hogy Szaúd-Arábia közvetített egy titkos megállapodást Oroszország és Ukrajna között – írja a Telegraph nyomán az Index.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából