Ugrás a cikkhez
Reklám

Mint arról portálunk is beszámolt, a Szabad Szellem – Magyar Kultúra Alapítvány szervezésében egy hármas könyvbemutatóra került volna sor október 15-én, ám a helyszínt adó Háló Központ az utolsó pillanatban lemondta azt, mivel kommunisták fenyegették meg őket, többek között a Mérce nevű portál, de köztük volt a Partizán névre hallgató anarchista társaság is.

De beszállt a „rettegésbe” az AntifaInfo Budapest nevezetű Facebook-oldal is, kik azt írták:

„A Horthy-rendszer 1944. október 15-én, a sikertelen háborús kiugrással ért véget, de a korszak szellemiségét továbbvitték a náci birodalom bábjai, Szálasi és nyilas terrorista bandája. Sok tízezer ártatlan ember gyilkosai voltak, mégis vannak, akik az utódaiknak tartják magukat. A mai nyilasok október 15-én könyvbemutatónak álcázott megemlékezést akartak tartani, de a helyszínnek kiszemelt katolikus közösségi ház lemondta a rendezvényüket. Október 17-én a váci rabtemetőben – Vác, Hóman Bálint út - akarnak nyilvánosan emlékezni tömeggyilkos elődeikre.”

Egyik lelkes szimpatizánsuk még egy grafikát is készített a „nagy győzelem” alkalmára, bár azt nem látjuk be, mi köze a dologhoz az olaszoknak (lévén, fasisztákról ír), de sohasem voltak megáldva túl nagy ésszel, mindenesetre csodáljuk meg az alábbi képet:




Alighanem nagy szomorúság lett rajtuk úrrá a belvárosi romkocsmákban, ugyanis a könyvbemutatót mégis megtartották, erről számoltak be a szervezők:

„Akik azt hitték, most "visszabújunk rejtekünkbe" azoknak üzenjük, hogy tegnap este mégiscsak megtartottuk a tervezett bemutatót, igaz más helyszínen és zárt körben, de telt ház előtt. Este hatkor egy kellemes vendéglátóegység pincehelyiségében gyülekeztek a meghívott vendégek, hogy részt vegyenek az alapítvány kulturális estjén, és megismerkedhessenek a három kiadott könyvvel. Jó hangulatban telt az este, nagy érdeklődés volt a kiadványokra. Zárásig folytak a rég nem látott ismerősök beszélgetései. Aki pedig most nem tudott eljönni, hamarosan lesz lehetősége egy méltóbb helyszínen, szervezettebb keretek között feltöltekezni. Mindenkinek köszönjük, aki munkájával és gyors reagálásával hozzájárult az esti esemény sikeréhez, és jó olvasást kívánunk!”

Képek az eseményről:
















Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából