Ugrás a cikkhez
Reklám

Közfelháborodást keltett Ausztrália liberálisabb részében egy queenslandi parlamenti képviselő kampányvideója, amely úgy ábrázolja őt, mint aki lelövi politikai ellenfeleit, akik külföldi kézbe akarják adni a földeket; sokan követelik a honatya távozását a politikai közéletből - jelentette csütörtökön honlapján a BBC brit közszolgálati adó.

Bob Katter kampányvideója alig néhány nappal a 49 halálos áldozatot követelő orlandói vérengzés után jelent meg. A képviselő kezében füstölgő pisztolyt tart, és látható rajta két férfi holtteste is, akik előzőleg külföldieknek akarták eladni a hazát.



Szép munka volt

A 71 éves politikus a reklámfilmmel azt akarta jelezni választóinak, hogy hevesen ellenzi az ausztrál földek eladását külföldieknek, de szemlátomást ellentétes hatást ért el, mert kemény bírálatokat kap politikai ellenfeleitől és az ausztrál médiavilág jeles képviselőitől, de saját rokonaitól is. Egyesek azt követelik, hogy távozzon a politikai porondról.

Barry O’Sullivan queenslandi szenátor visszataszítónak nevezte az erőszak hirdetését politikai reklámban. Úgy fogalmazott, hogy Katter az elmúlt években is csinált őrültségeket, de mindez semmiség volt ahhoz képest, hogy most fegyvertelen politikai ellenfelei meggyilkolására szólít fel, majd azzal mentegetőzik, hogy ezt “egy kis tréfának” szánta.

Katter munkáspárti féltestvére, Carl Katter szerint a kampányfilm az orlandói buzibárban végrehajtott vérengzés áldozatai iránti teljes tiszteletlenségről tanúskodik. Carl Katter szerint az ausztrál "meleg közösséget" - amelyhez egészen véletlenül ő is tartozik -, de az egész ausztrál társadalmat is erősen megrázta a tömegmészárlás, és még mindig hatása alatt vannak.

Bob Katter azonban ostobának tartja bírálóit, és azzal védekezik, hogy több mint egy hete, vagyis az orlandói vérengzés előtt írta alá a videó elkészítéséről szóló szerződést.

Bob Katter Kennedy várost képviseli a queenslandi parlamentben, és saját, Katter Ausztrália Pártja nevű tömörülés színeiben indul újra a július 2-án esedékes választáson.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából