Ugrás a cikkhez
Reklám

Több internetes oldalon megjelent a hír, hogy egy román csokoládégyár felvilágosító kampányt indított, melynek célja, hogy minél több külföldiben tudatosítsák: Bukarest nem Budapest. (Ez nekünk is jól jön, képzelhetjük, milyen véleményt alakít ki vélt fővárosunkról az a tájékozatlan turista, aki Bukarestben sétálgatva azt hiszi, hogy Budapesten van.)

Íme a kampány videója:

A fenti kezdeményezésnél azonban érdekesebb - és a románság nemzetközi megítéléséről is sokat elmond - ugyanennek a cégnek az az akciója, amely arra irányul, hogy a Google ne tolvajt, hülyét és más találó jelzőket dobjon ki róluk nemzetük nevének beírása után.

Az "össznépi rámozdulás" előtt ugyanis ha valaki angolul szeretett volna megtudni valamit e nagyszerű népről, ilyen javaslatokat kapott a Google-tól:



Hülyék, nem fehérek, csúnyák, udvariatlanok

Nem volt jobb a helyzet a román nyelvű keresések esetében sem, ami pedig enyhén pikáns, hiszen azt jelzi, ők maguk is a 'buta' és a 'tetves' jelzővel társították leggyakrabban nemzetük legújabb nevét:



A másik kettő latint, illetve (a fericiti) boldogot jelent

Amint az köztudott, a tótokhoz hasonlóan az oláhok sem bírják elviselni az igazságot (elég csak a történelemhamisításaikra gondolni), fel is vették ellene a harcot. Honlapot indítottak, melynek azt a nevetséges címet adták, hogy a románok okosak, s mely arra tanítja a látogatót, hogyan helyezze el minél többször és több helyen az interneten a "Romanians are smart", azaz "A románok okosak" mondatot. Röviden: írják oda még a születésnapi jókívánság után is, hadd szerepeljen jó sokszor mindenhol:




A honlapjuk nyitóoldalán lévő mozgóképes eligazítás vezet be a "küzdelem" rejtelmeibe, de erről szól az alábbi videó is:

Újabb összeállítás a "mozgalomról", melyben azt állítják, ők az első ország, melynek sikerült megváltoztatnia a világhálós megítélését:

Ha olvasóink esetleg helytelenítik, hogy Erdély elrablói ily módon próbálják manipulálni a róluk természetes módon kialakult véleményeket, megpróbálhatják közelebb hozni a képet a valósághoz. Keressenek rá néhányszor a "romanians are stupid", illetve a "romanii sunt prosti" állításra, hiszen eredetileg ez ellen indult a kampány. De egyébként ellenük dolgozik maga az élet is, hiszen cikkünkkel szinte egyidőben látott napvilágot a friss hír: Olaszországból lopott munkagépeket szállított egy román kamion, korábban pedig ezen derülhettek olvasóink: Be kellett tiltani a szotyizást egy román városban.

Közben kipróbáltuk, milyen eredményeket hozott az elég komolynak mondható mozgósítás.

Román keresés esetén első helyen már az áll, hogy a románok szépek (!), de a végén azért még ott árulkodik a tolvajok szó...




Angol keresés esetén is látszik már a javulás, bár még csak utolsó helyen áll a magyarázkodás, miszerint ők nem cigányok. A két első helyezett szerint csúnyák (tehát pont az ellentéte a román találatnak), valamint nem fehérek:




Megnéztük, mi történik, ha a "Romanians are smart"-ot próbáljuk beírni, elvégre ezért küzdenek. Nos, az 's' betűnél még mindig "előítéletes" a Google, ugyanis szlávoknak, hülyéknek és söpredéknek láttatja e "nagyszerű latin népet":




A következő betű beírásánál már látszik az elvégzett munka, hiszen az első javaslat szerint nagyon okosak, a harmadik szerint pedig ők a legokosabbak, bizony... Középre azért ismét becsúszott egy kis pimaszkodás, mely arról árulkodik, hogy számos internetező szerint a románok egy része nem éppen kellemes illatot áraszt:




De hogy ne csak ellenségeinkkel foglalkozzunk, megnéztük, mi "derül ki" rólunk. Angolul is, magyarul is az eredetünk felől érdeklődtek a legtöbben. Az angol keresésből az is kiderül, hogy nem rajongunk az idegenekért (ami érthető is, hiszen jót még senkitől sem kaptunk), a magyar változatban pedig egy kiemelkedő - ám sajnos tragikus véget ért - sportteljesítmény is megjelenik.







Végül arra is kíváncsiak voltunk, mit tudhat meg az angol nyelven keresgélő felhasználó hazánk két másik szétrablójáról.

Nos, a "szlovákok" rasszisták, idióták és ostobák, de ugyanakkor valakik cimborái is:




A szerbek pedig söpredék, türkök, nem tudni, milyen vallásúak, és valami zuhanyzós rögeszméjük van (ez egy ilyen témával poénkodó tévésorozat miatt került be).




Mindenesetre azért érdekes, hogy bennünket egy egész kisantant gyűlöl, ehhez jön még Izrael és pár millió azon kívül élő zsidó, s a liberalizmussal fertőzött országok agyhalottai sincsenek túlságosan jó véleménnyel rólunk, mégis az ő megítélésük rosszabb. Kivételt képeznek természetesen a talmudisták, akik - facebookos letiltásunk mintájára - talán szóltak a Google-nak, hogy antiszemitizmusnak minősül a kedvezőtlen találatok megjelenítése. Így most ők az okosak és a választott nép. Nem igaz tehát, hogy Románia az első ország, mely mesterségesen "javított" a megítélésén.




Izrael már nem áll ilyen jól (a jelek szerint nem tudják felvenni a harcot az arab tengerrel), az első találatok szerint gonosz, apartheid állam, de az is feltűnt a netezőknek, hogy mindenféle európai sporteseményen szerepel, így jobbnak látták rákeresni, mégis milyen kontinensen terül el...




A mi hazánk esetében pedig megtette a hatását a sok európai parlamenti ingyencirkusz:




(Kuruc.info)

Frissítés: Olvasónk észrevétele:

Kedves Kurucok!

Úgy tűnik, nem mindenkinek jött át, hogy a "Bucharest not Budapest" (tehát az első) videó végén sunyi módon belerúgnak Budapestbe.

Amikor tagoltan hasonlítják össze a két főváros nevét, a fickó azt magyarázza, hogy a "Buch" talán hasonlít a "Bud"-ra, de a "pest" teljesen más, mint a "rest" - habár formailag pont az ellenkezője az igaz, a "pest" és "rest" sokkal közelebb áll egymáshoz, mint a "Buch" meg a "Bud". Szóval ez így akár értelmetlen is lenne, de ne feledjük, külföldieknek szánják, és angolul van! És angolul a "pest" dögvészt, pestist jelent, míg a "rest" nyugalmat, pihenést, legrosszabb esetben maradékot. Ezért olyan fontos számukra, hogy pirossal kiemeljék, és külön hangsúlyozzák, hogy bizony a "pest" az nem "rest".

Magyarul azt sugallják, hogy a magyar főváros "Bud-a-dögvész", míg az övéké "Buch-a-nyugalom".

Ehhez én csak annyit tennék hozzá, hogy elmennek ők a fenébe, Budapest magyarul és minden nyelven Budapest (kivéve persze az oláhot: Budapesta), míg olyan, hogy Bucharest nincs is, valójában Bucureşti. Hogy ki csinált ebből Bucharest-et, nem tudom, de nem volt teljesen észnél.

Szebb jövőt!

-tagosz

Korábbi pontos találatok a Google-tól:

- Tökéletesedik a Google keresőmotorja

- Házi- és egyéb állatok - olvasónk találata a YouTube legnépszerűbb listáján
- A Google szerint nem csak a cigányok lopják a fát
- Google: Transylvania to Hungary!
- A Google kijavít, ha nem fogalmazunk elég választékosan
- A Google is tudja, ki a libatolvaj
- Ne lepődjünk meg, ha a Google fordítóját használó német ismerőseink félreértik a jókedvünket
- Antiszemita és erőszakra buzdít a Google - javasoljuk a Fidesznek, próbálják meg őket is lekapcsoltatni
- Google teljesíti az emberek kívánságát
- Kijavítja a cionistákat a Google
- A Google szerint sem a rendteremtésről híres Pintér
- Annyi cigányunk van már, hogy a Google Indiával keveri hazánkat
- A Google is a praktikus megoldásokra esküszik
- Az angol nyelvű Google is rasszista
- Folytatódik a Google rasszista menetelése
- Nem csak a Google, a YouTube is rasszista
- Már megint rasszista a Google


Friss hírek az elmúlt 24 órából