Ugrás a cikkhez
Reklám

Németországban – ahogy Magyarországon is bizonyos esetekben – 14 év a büntethetőség korhatára, így fordulhatott elő, hogy két gyereket a német rendőrök szabadon engedtek abból a bandából, amelynek tagjai a múlt héten megerőszakoltak egy 18 éves lányt. A banda három másik tagja is éppen csak elérte a számonkérhetőségi korhatárt, 14 évesekről beszélünk.



Az erőszak helyszíne (fotók: Bild.de)

Az eset pénteken, Mülheim an der Ruhrban történt egy játszótér mellett, az erdő szélén, ahol az áldozatot hosszan és gyötrelmesen megerőszakolták, amit videóra is vettek. A lányt kórházba kellett szállítani.

A történtek után a rendőrök elfogták a gyanúsítottakat, és kedden hatalmas médiafelhajtás mellett közülük néhány elhagyhatta a rendőrséget, míg a többiek szülei rokonai megérkeztek az épülethez. A Bild szerint az egyikük anyja, aki nem beszélt németül, azt mondta, az ő gyereke ott volt a helyszínen, de nem csinált semmit.

Volt média, amely megemlítette azt is, hogy az elkövetők bolgár származásúak - írja az Index.




A német közéletben pedig fellángolt a vita, hogy a 14 éves korhatárt lejjebb kellene szállítani, hogy 12 éveseket is bíróság elé lehessen állítani. A BBC tudósításában felsorolja azokat az országokat, amelyekben már fiatalabb korban is számon lehet kérni a bűncselekménnyel gyanúsítottakat: Angliában és Walesben például már 10 évesen elszámoltatható egy gyerek, Belgium, Hollandia ás Skócia is 12 évnél húzta meg a határt, Franciaországban 13 év a büntethetőség korhatára.

Az ügyben megszólalt Christine Lambrecht német igazságügyi miniszter, akit, bár felháborított az eset, arról beszélt, hogy egy ügyből nem szabad kiindulni, és szerinte a számonkérhetőséghez muszáj valakinek legalább 14 éves fejlettségi szintet elérnie.

Szerdán az a hír is napvilágot látott, hogy vasárnap este tízkor egy buszról leszálló 15 éves lányt is megtámadtak a városban, és annál az esetnél is az egyik résztvevő gyerekkorú, 11 éves. A többiek azonban 16-17 évesek, ellenük szexuális zaklatás a vád.

Íme a "bolgárok"

A Bild szerencsére nem annyira "tapintatos", mint a Zsindex minden hasonló esetben...

Íme három elkövető, akiknek még hétfőn tették közzé a képét:




És itt van a 14 éves "S." Simeon, a főbűnös, amint lazán kisétál a rendőrségről:




Frissítés: szellemi fogyatékos lánnyal rajoskodtak falkában a Bulgáriából "menekült" bűnöző, élősködő retkek

Kiegészítő információk német lapok cikkeiből:

Az áldozatot, egy szellemileg enyhén fogyatékos 18 éves nőt egy erdőben szexuálisan bántalmazták, megverték, traumatizálták.

A 14 éves feltételezett főtettes, Georgi S. a rendőrség szerint már büntethetetlenségi életkorában is a rendőrség látókörébe került két szexuális zaklatás miatt. „Egy lezüllött, államköltségen élő család” fiáról van szó. (Forrás)

***

Az öt gyanúsított állítólag a bolgár Pazardzsik városban született, részben egymással rokonok. (Forrás)

***

A négy mülheimi gyanúsított közül kettővel az ifjúságvédelmi hivatalnak már a bűncselekmény előtt is volt dolga - mondta Marc Buchholz, a mülheimi szociális osztály vezetője. (Forrás)

***

A feltételezett tettesek családjai több éve élnek Németországban. (Forrás)

***

Az RTL-nek nyilatkozott az egyik meggyanúsított 12 éves fiú anyja. Meglepő módon azt közölte a riporterrel, hogy a fia iskolában van, habár a járási kormányzat azt mondta, hogy az összes gyanúsított a vakációig már nem fog iskolába menni. [Ez Észak-Rajna-Vesztfáliában 2019. július 15. – a ford.] (Forrás)

***



Eredeti képaláírás: Ezekben a Sztolipinovo városrészben lévő lepusztult betontömbökben sok ember lakik, a legtöbbjük roma

A Bild információi szerint a fiatalok egy Bulgária második legnagyobb városa, Plovdiv közelében lévő faluból származnak. A Bild riporterei múlt év augusztusában meglátogatták a város peremén lévő sztolipinovói betongettót. Az emberek leromlott lakótömbökben élnek, szemét, mocsok között. A munkanélküliségi arány 90 százalékra rúg. Maga a rendőrség is csak ritkán merészkedik a negyedbe; az embereket magukra hagyják.




Sztolipinovo egy részét a lakosok „Dortmundnak” nevezik. Az ok: ezrek kerekedtek fel innen a 2100 kilométerre lévő Ruhr-vidékre, hogy ott munkát találjanak, vagy legalább családi pótlékot és szociális ellátást kapjanak. Merthogy aki családjával Németországban állandó lakhelyet jelent be, az EU-s jog alapján Németországban családi pótlékra is jogosult. Ez a szegények legszegényebbjeiben felébreszti a mohóságot. (Forrás)

***



Így sétál haza a rendőrségről a retek a dagadt cigány anyjával (nem az eredeti képaláírás)

2018-ban 3102 nemi erőszakkal gyanúsított személynek nem volt német útlevele (38,5 százalék). 2017-ben a 9414 gyanúsítottból 3483 nem német volt (37 százalék).

Ez jelentősen magasabb, mint az összlakosságban a bevándorlók aránya, valamint magasabb is, mint az egyéb bűncselekményeknél a nem német gyanúsítottak aránya. (Forrás)

***

Az összes erőszakoló már újra szabadlábon van a migráció örömmámorában úszó tánci-tánci Laschetországban [Armin Laschet Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke – a ford.] – „őket még szombaton, kihallgatásuk után ismét a szülők gondviselésére bízták”, magyarázta egy rendőrségi szóvivő. A „gondviselés” fogalomnak ebben az esetben azonban relatívnak szabadna lennie. Már nincsenek nevelőotthonok? Vagy ez cigányellenes, politikailag inkorrekt nevelési intézkedés lenne?

Az eset 2015. óta történt, „csoportos szexuális támadásokkal kapcsolatos”, hasonló bűncselekményekre emlékeztet: jó egy évvel ezelőtt nyolc fiatal megtámadott egy 13 éves lányt a Wuppertal melletti Velbertben. Őket később csoportos nemi erőszak miatt ítélték el és nagy egyéni büntetéseket kaptak négy év kilenc hónapig terjedően. Itt is az összes fiatal Bulgáriából származott, és „helyváltoztató európai háttérrel” bírt.

A politikai korrektség alapján nem szabad kerek-perec nevén nevezni a dolgot – tehát a valódi háttér-okokat –, nehogy cigányellenesnek számítson, mint a visszataszító „Velbertben és környékén történt csoportos nemi erőszakok ügyeiben”. (Forrás)

(Hidra - Kuruc.info)

Korábban írtuk: "Német"ország: 12 éves fiúk is részt vettek egy 18 éves lány csoportos megerőszakolásában





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából