Ugrás a cikkhez
Reklám

Végigsöpört a világon a hír, hogy a Freedom 251 okostelefont alig több mint ezer forintért kínálja egy indiai cég.

Jó, lehet, hogy indiai, lehet, hogy nem prémium képességű, de egészen jól néz ki, átlagosnak mondhatók a hardveres paraméterei – ennyiért a bolondnak is megéri. Hatalmas reklámötletnek tűnt a projekt, hiszen az alkatrészek áránál olcsóbb a mobil.

De miért is ne vezesse be a cég nevét a gyártó Ringing Bells, ha közben ad a vevőknek a készülékkel egy 4 hüvelykes IPS HD-kijelzőt, négymagos processzort, 1GB RAM-ot, 8GB memóriát, 8 MP hátlapi, 3,2 előlapi kamerát, 2500 mAh-s akkumulátort?



Freedom 251 - Ringing Bells

Februárban jelent meg a Ringing Bells hirdetése, s a mobilt a nevének megfelelően 251 indiai rúpiáért (mintegy 4 dollár, azaz nagyjából 1160 Ft) kínálták, mint a világ legolcsóbb okostelefonját. A cég pillanatok alatt 70 millió regisztrációt gyűjtött, s állítólag 30 ezren elővételben ki is fizették az összeget.

Itt kell megjegyezni, a hazai zug-GSM-üzletek is ráugrottak a lehetőségre, hogy az ezerért megvehető készüléket a magyar nyelvű online boltjukban 30 ezerre árazva kínálják – ma is akad üzlet, amelyiknek szerepel a weboldalán.



Freedom 251-hirdetés

A Ringing Bells 2,5 millió telefon szállítását ígérte június végére. Aztán a darabszámot 200 ezerre, 10 ezerre, majd 5 ezerre csökkentették, s a szállítási határidőt június 28-ra, majd 30-ra, július 6-ra, s végül – mint utolsó ismert határidőre – július 8-ra tolták. A tonnányi értékes regisztrált cím megvan, az előlegeket beszedték: telefon viszont sehol.

Híresztelések szerint a Freedom 251 tájékoztatóján bemutatott telefon Adcom készülék volt, csak a logóját lefestették hibajavítóval.

„Segítségre van szükségünk, hogy megkezdhessük a szállítást.” – közölte Mohit Goel, cégvezető, s nyílt levélben fordult az indiai kormányhoz. Nem aprózta el a dolgot. Érzelmes levelében egyenesen a 750 millió indiai polgár számára kéri a Freedom 251 okostelefon dotálását. „Szerény támogatást igénylünk” – írta.

Nemes elhatározásuk megvalósításához mindössze 500 milliárd rúpiát, azaz 7,4 milliárd dollárt kérnek a kormánytól.

Közben azért – banki kölcsönből – két új okostelefont is hirdetnek, Elegance és Elegant (szó szerint!) néven, melyek már nem annyira olcsók, 59 és 66 dollárba kerülnek.



Balra látható az Elegance, jobbra pedig egy LG G5-ös: simán lemásolták a koreaiak valóban elegáns zárképernyőjét

Itt tartunk a Freedom 251-el. Talán elfogyott a hibajavító festék? Vagy a már megszerzett névre (?) támaszkodva új kalandra készülnek? Hiszen a brand már ismert.

(Híradó - BZI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából