Marie-Thérèse Kaiser, az Alternatíva Németországért (AfD) politikusát elítélték, mert a csoportos nemi erőszakok elkövetőire vonatkozó hivatalos statisztikákat tett közzé, válaszul arra a hírre, hogy afgán migránsokat költöztetnének a körzetébe – számolt be az esetről a Remix News.




A 27 éves politikust hétfőn az alsó-szászországi Verden tartományi bírósága bűnösnek találta az afgán „munkavállalók” elleni „gyűlöletkeltés” miatt.

6000 eurós (2,3 millió forint) pénzbüntetés megfizetésére kötelezték – 100 napon keresztül napi 60 eurót kell fizetnie. Emellett büntetett előéletű lesz.

Az ügy a politikus egy 2021. augusztusi bejegyzésére vezethető vissza, amelyben azt írta: „Hamburg SPD-s polgármestere a »bürokráciamentes« befogadásért áll ki, ez a csoportos nemi erőszak befogadó kultúrája?”. A politikus a bejegyzésében megosztott egy cikket, amely a hivatalos bűnügyi statisztikákra hivatkozva azt írta, hogy a bevándorló hátterű személyek jelentősen felülreprezentáltak a csoportos nemi erőszakok elkövetői között az országban. Kaiser hozzáfűzte, hogy ezért aggódik azon terv miatt, miszerint 200 afgán „munkavállalót” telepítenének a választási körzetébe.

Az ügy jelentős nemzetközi figyelmet kapott, az X-en még Elon Musk is reagált a politikus elítélésére, aki azt szeretné tudni, hogy valóban amiatt büntette meg egy politikust, mert hivatalos statisztikákat közölt újra.

Are you saying the fine was for repeating accurate government statistics?

Was there anything inaccurate in what she said? https://t.co/itSzTx1Ybv

— Elon Musk (@elonmusk) May 6, 2024

Más fiókok rámutattak a – Kaiser által megosztott – statisztikákra, amelyek azt mutatják, hogy a bevándorló hátterű személyek 70-eszer nagyobb eséllyel követnek el csoportos nemi erőszakot, mint a németek.

German politician of the AFD party, Marie-Thérèse Kaiser was just convicted & fined $6,000+

Her crime? Posting statistics showing that Afghan immigrants are disproportionately committing sexuaI assauIt in Germany.

You know what to do. Share it more. https://t.co/il7P9bG0dm pic.twitter.com/PIELroSxS3

— Wall Street Silver (@WallStreetSilv) May 6, 2024

Az AfD-s politikus az ítélet előtt az X-en azt írta: „Az állítólagos uszítás miatti fellebbviteli tárgyalásomra május elején kerül sor. Egyszerűen csak számokat, dátumokat és tényeket megnevezni bűncselekménynek minősül, csak azért, mert a kormányzat nem akar szembenézni a valósággal. Nem hagyom, hogy elhallgattassanak” – tette hozzá.

Heiko Halbfas bíró végül bűnösnek találta Kaisert, mondván, hogy „aki az emberi méltóságot támadja, nem hivatkozhat a véleménynyilvánítás szabadságára”. Kaiser kijelentései a bíró szerint állítólag „gyűlöletet szítottak egy nemzetileg meghatározott csoport ellen”.

Gabrielle Mailbeck, a svábföldi AfD egyik politikusnője, így reagált az ítéletre:

Úgy tűnik, hogy a hazaszeretetünket büntetik, és többé nem mondhatunk véleményt Németországról. Nem tudtátok, hogy Németországot szeretni és tisztelni tilos? Ennek az ítéletnek az oka? Tények.

(Remix News - Mandiner nyomán)