Tóth Gy. László, aki 1998 és 2002 között még Orbán Viktor miniszterelnöki főtanácsadója volt, valamint Raffay Ernő történész, aki 1990 és 1993 között a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára volt, csatlakozott a Mi Hazánk Mozgalom elnökének stratégiai tanácsadó testületéhez. Raffay Ernő egyúttal azt is bejelentette, hogy azonnali hatállyal felmondott a Magyarságkutató Intézetben, ahol főigazgatói tanácsadóként dolgozott.

Tóth Gy. László és Raffay Ernő szerint ugyanis nem a Fidesz, hanem a Mi Hazánk képviseli a nemzeti érdekeket. A Fidesz vezetői mostanában inkább Kis Grófoval és Győzikével barátkoznak, és nem köztiszteletben álló, évtizedek óta a magyar nemzet szolgálatában dolgozó szaktekintélyekkel.

Tóth Gy. László végleg szakított a Fidesszel, amelynek sokáig a holdudvarához tartozott, mert elmondása szerint a polgári Magyarország eszméjét a Fidesz már nem képviseli, és egyáltalán nem viselkedik nemzeti pártként.

Raffay Ernő is a Mi Hazánk Mozgalmat választotta, mert ezt a pártot tartja tisztának és őszintén nemzetinek, nem a Fideszt. Raffay Ernő az ország egyik legismertebb történésze, a trianoni diktátum és a szabadkőművesség témaköreinek legavatottabb szakértője.

Korábban írtuk:

- Borvendég Zsuzsanna lemond eddigi civil megbízatásairól, és országjárásba kezd

- Toroczkai: stratégiai tanácsadó testületet hozunk létre