Ugrás a cikkhez
Reklám

A norvég VG csütörtök délelőtt számolt be róla, hogy a norvég első osztályú labdarúgó-bajnokság gólkirálya, a 25 éves elefántcsontparti Franck Boli Budapestre utazott, hogy a Ferencvárosnál elvégezhessék rajta az orvosi vizsgálatokat, majd aláírjon a magyar bajnoki címvédőhöz.



Fotó: Fradi.hu

A pályafutása során a kameruni és kínai bajnokságban is megforduló labdarúgó a 2018-19-es idényben 17 gólt szerezve nyerte el a norvég bajnokság gólkirályi címét. Az arrafelé korán hidegre forduló időjárás miatt már javában zajló idei bajnoki szezonban 13 meccsen 6 gólnál jár a Stabaekben futballozó játékos, akinek már eddig is volt egy "magyar" csapattársa, a szintén Stabaekben játszó, a magyar utánpótlás-válogatottat erősítő Torvund Alexander személyében.

Mondjuk olyan sokkal több magyar csapattársa itt sem lesz a pályán, abból kiindulva, hogy a júliusban játszott nemzetközi kupamérkőzéseken Dibusz Dénest leszámítva egy-két honfitársunk tudott csak bekerülni Rebrov kezdőcsapatába.

A Stabaek tavalyi bennmaradásában főszerepet játszó labdarúgó 17. idegenlégiósként csatlakozott a Fradi keretéhez. Mivel az MLSZ az idei bajnokságban ismét korlátozza a keretbe nevezhető külföldiek számát, méghozzá roppant nagyvonalúan 10 főben megszabva a maximumot, így a Ferencvárosnak jó pár labdarúgón túl kéne még adni az átigazolási időszak végéig, ha csak nem akar fordulónként 7 légióst fizetni azért, hogy a lelátón ül.

Ami a Fradi friss négerét illet, az ár nagyságára vonatkozó egyetlen hivatalos célzás a Stabaek sportigazgatójától, André Olsentől származik, aki elmondta, hogy jelentős pénzt kaptak a játékosért.

Nyilvánvalóan nehéz döntést kellett meghoznunk. Szerettük volna, ha Franck hosszú ideig velünk marad, ám figyelembe kellett vennünk a körülményeket. Anyagilag igen jelentős ajánlat volt az asztalunkon. Végül úgy döntöttünk, mindenki jól jár ezzel az üzlettel.

Érdekesség, hogy fél éven belül már a második játékos igazolt a Fradihoz a norvég bajnokságból, a Strömsgodsettől elcsábított Tokmac Nguen 2019. februári érkezésétől számítva. Boli a hetedik csatár a Fradi keretében.

(Index nyomán)

Korábban írtuk:

- A ZTE boldogan jelentette be, hogy egy 50-es lábú néger gazdája lett

- A DVSC-nek is van új négere, de a lábméretét nem közölték





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából