Immár több mint 300 halálos áldozata és közel 800 sérültje van azoknak a sorozatos légicsapásoknak, amelyeket Izrael mért három nap alatt a Gázai övezetre. A zsidó terrorállam hadserege lebombázta a gázai Iszlám Egyetemet, ami a Hamász egyik kulturális jelképének számít. Ehud Barak védelmi miniszter hétfőn országa parlamentjében elmondta: Izrael totális háborúban áll a Hamásszal - ugyanakkor arról beszélt, kinyújtották a kezüket a palesztinok felé... A három napja tartó támadások ellen ortodox zsidók is tiltakoztak Londonban.





Miközben folynak az egyeztetések az egyiptomi és palesztin nagykövetséggel egy esetleges orvosi segítségnyújtásról a Gázai övezetben, a Baptista Szeretetszolgálat már készenlétbe helyezte egészségügyi csoportját. Az öt fős csapat három orvosból és két mentőápolóból áll. A szolgálat mentőcsapata saját orvosi felszerelésein kívül nagy értékű gyógyszereket vinne magával a háborús térségbe. A nemzetközi szabályoknak megfelelően a csapat akkor fog elindulni, ha az érintett felek hivatalosan is megerősítik a felkérést, és biztosítottak lesznek a biztonságos munkavégzés feltételei – írta a szolgálat.





Éjszaka az izraeli légierő bombázta a gázai Iszlám Egyetemet, amely a Hamász egyik fontos kulturális jelképe. A BBC tudósítása szerint találat érte a belügyminisztérium épületét is. Szemtanúk szerint robbanássorozat rázta meg a környéket.

Cipi Livni külügyér azt hazudta: „Próbáljuk elkerülni a civil áldozatokat, és csak hamászos célpontokat támadunk. A tévében láthatták, hogy a halottak jó része fekete egyenruhás hamászos. (Mint képeinken is látszik - a szerk.)





”Izrael totális háborúban áll a Hamásszal – jelentette ki hétfőn az izraeli parlamentben Ehud Barak, a zsidó állam védelmi minisztere. „Sokszor nyújtottuk már a kezünket békés szándékkal a palesztin nép felé, ám háborút vívunk a Hamásszal és annak minden ágával” – jelentette ki Barak.





Közben a Hamász azzal fenyegetőzött, hogy megtorlásul megöli a zsidó állam kormánytagjait. Cipi Livni külügy- és Ehud Barak védelmi minisztert is kiemelt célpontnak nevezték.

Időközben újabb cionista halt meg a palesztin rakétatámadásokban. Askelon városban egy építkezés közelében csapódott be a rakéta: 14-en megsebesültek, ötük állapota súlyos. Hajnal óta legalább 17 rakétát lőttek ki önvédelemből Izraelre, és találat érte Szderót városát is. Szombaton egy hasonló támadásban meghalt egy zsidó.

Ortodox zsidók is tiltakoztak

Tegnap a Közel-Keleten és Európa-szerte ezrek tüntettek a Gázai övezetben végrehajtott izraeli légitámadások ellen. Londonban még ortodox zsidók is csatlakoztak a békemenethez.

A népirtó zsidó állam vezetése nem zárta ki az akció kiszélesítését és szárazföldi erők bevetését sem. Erre utalhat a gázai határnál történt csapatösszevonás és a tartalékosok behívása is.




(MR -  HírTV - BBC - CNN - MTI nyomán, képek: Reuters)

Kapcsolódó: Új képekkel bővítve: hat gyermek életét oltották ki a talmudisták bombái ma reggel