Ugrás a cikkhez
Reklám

Több tanuló is megsebesült, miután két helyi banda között konfliktus alakult ki Svédországban, a késelés sérültjeit kórházban ápolják - közölte a svéd rendőrség.

Az eset a Stockholmtól mintegy száz kilométerre nyugatra fekvő Eskilstuna városban, egy iskola közelében történt. A hatóságok egyelőre nem vettek őrizetbe senkit, a négy 15 év körüli sebesültet pedig kórházba szállították.

Egy rendőrségi szóvivő közlése szerint több ember között alakult ki dulakodás, mely aztán a többszörös késeléshez vezetett. Szemtanúk beszámolója alapján és a gyanú szerint két vagy több helyi banda közti konfliktusról lehet szó.

A rendőrség gyilkossági kísérletként kezeli az esetet, s kizárta annak lehetőségét, hogy terrorizmusról volna szó.

Svédországban már régóta fennálló problémát jelentenek a bűnbandák közti összetűzések; az ilyen esetekben egyre gyakoribb, hogy az elkövetők és az áldozatok is kiskorúak.

Korábban írtuk: Több embert megsebesített egy késes támadó egy svédországi iskolánál

Több embert megsebesíthetett egy késes támadó egy svédországi iskolánál a TV4 svéd televízió csütörtöki jelentése szerint, a rendőrség egyelőre annyit erősített meg, hogy legalább egy embert megszúrtak.

A "súlyos bűntény" a Stockholmtól mintegy száz kilométerre nyugatra fekvő Eskilstuna városban történt - közölte a helyi rendőrség szóvivője, hozzátéve, hogy az esetet gyilkossági kísérletként kezelik.

A hatóságok egyelőre nem vettek őrizetbe senkit.

(MTI)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából