Ugrás a cikkhez
Reklám

Az ukrán elnök döbbenetét fejezte ki amiatt, hogy Kijev nem kap rakétaelhárító rendszereket Izraeltől az orosz támadások visszaveréséhez.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök döbbenetét fejezte ki amiatt, hogy Kijev nem kap rakétaelhárító rendszereket Izraeltől az orosz támadások visszaveréséhez – derült ki egy szombaton nyilvánosságra hozott interjúból, amelyről a Reuters ír.
Zelenszkij az ukrán háború februári kezdete óta kéri a fegyvereket Izraeltől.

Megemlítette az ország Vaskupola rendszerét is, amelyet amely hatékonyan fogja el a Gázában Izrael irányában kilőtt rakétákat – emlékeztet a hírügynökség.

„Nem tudom, mi történt Izraellel. Őszintén szólva sokkos állapotban vagyok, mert nem értem, miért nem nyújtanak nekünk segítséget a légvédelemhez” – mondta az ukrán elnök egy francia újságíróknak adott szerdai interjújában, amelyet a sajtóosztálya szombaton hozott nyilvánosságra.

Emlékezetes: Izrael elítélte az orosz agressziót, de óvakodott attól, hogy megszakítsa a kapcsolatot Moszkvával, mert a szomszédos Szíriában az izraeli erők gyakran támadják az Irán-barát milíciát.

„Megértem, hogy nehéz helyzetben vannak a szíriai helyzetet illetően” – mondta, de hozzátette: „kimondom a tényeket. Az izraeli vezetéssel folytatott semmit sem segítettek Ukrajnán”.

(Mandiner)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából