Ugrás a cikkhez
Reklám

A Fidesz által támogatott főbiztosjelölt jelezte, hogy a terhek megosztásának új módjára van szükség.

Új bevándorlási és menekültügyi megállapodást ígért az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának Ursula von der Leyen főbiztosjelölt – írja a Politico.




Von der Leyen a szocdemeket és a liberálisokat is elhalmozta ígéretekkel egy nappal azelőtt, hogy bizottsági elnöki jelöléséről szavaz az EP. A képviselőcsoportokkal múlt héten konzultált, most írásban válaszolt a felmerülő kérdésekre.

A szocialista és liberális frakcióknak nagyrészt egyforma válaszlevelet küldött, de külön ígéreteket is tett a balközépnek. Így például jelezte, hogy elkötelezett a csatlakozási tárgyalások megkezdése iránt Albániával és Észak-Macedóniával, amit például Emmanuel Macron francia elnök, vagy Mark Rutte holland kormányfő ellenez.

Arra is ígéretet tett a szocialistáknak, hogy igyekszik véget vetni az EU-ban régóta fennálló politikai vitának a bevándorlási és menekültügyi szabályokat illetően. A megállapodással kapcsolatos ígéretéhez hozzátette, hogy „a terhek megosztásának új módjára van szükség, ideje az újrakezdésnek”.

Frissítés: A szavazás eredményétől függetlenül lemond német védelmi miniszteri posztjáról

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöki posztjának várományosa hétfőn bejelentette, hogy július 17-én lemond német védelmi miniszteri posztjáról.

A 2013. december óta német védelmi miniszteri tisztséget ellátó Von der Leyen hangsúlyozta, hogy az európai parlamenti szavazás eredményétől függetlenül távozik ebből a tisztségéből.

"Kedden bizalmat fogok kérni az Európai Parlamenttől. Függetlenül az eredménytől, le fogok mondani védelmi miniszteri tisztségemről, hogy minden erőmmel Európát szolgálhassam" – írta Twitter-üzenetében.

My decision for Europe. pic.twitter.com/axEvKXg0oG

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) 2019. július 15.

Az Európai Tanács július elején tartott, háromnapos csúcsértekezletén döntött arról, hogy Ursula von der Leyent javasolja az Európai Bizottság elnöki posztjára.

(24.hu - MTI - HVG)

Kapcsolódó: EU-s egyesült államokról álmodó, buziházasság- és bevándorláspárti Merkel-katonát emelnek Orbánék az EB elnöki székébe





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából