Ugrás a cikkhez
Reklám

Az Iszlám Állam terrorszervezet két ausztráliai dzsihadistájának nyolc gyerekét fogadják vissza az ausztrál hatóságok – jelentette be hétfőn Scott Morrison ausztrál miniszterelnök. A gyermekeket a legnagyobb titokban menekítették ki segélyszervezetek segítségével a szíriai konfliktusövezetből egy menekülttáborból, és szállították Irakba, ahonnan visszatérnek majd hazájukba.

Ez az első olyan eset, hogy Ausztrália a dzsihadistákkal együtt harcoló saját állampolgárainak gyerekeit fogadja vissza.

A helyi média híradásai szerint az Ausztráliában terrorizmus miatt elítélt, sydneyi születésű Khaled Sharrouf öt gyerekét és unokáját, illetve ugyancsak az IÁ soraiban harcoló melbourne-i Yesin Rizvic három gyermekét menekítették ki. Mindkét férfi és a feleségeik is meghaltak a szíriai harcokban.

Sharrouf hírhedt terrorista volt, akinek a neve azután vált igazán ismertté, hogy feltett egy képet az internetre, ahol hétéves fia látható egy szíriai férfi levágott fejével a kezében. Ő volt az első, akit hazájában a terrorellenes törvénnyel összhangban megfosztottak ausztrál állampolgárságtól.

Íme ő és kis családja:



Apuci kivégzésre készülődik (kép: Daily Mercury)



Tönkretett életek (fotó: Associated Newspapers Limited)



Apa és fiai (forrás: SBS)



Egy kis pózolás (YT-képernyőfotó)



Jó fiú lesz (fotó: The Daily Tegraph)

Scott Morrison leszögezte, hogy a gyerekek nem felelősek a szüleik által elkövetett bűncselekményekért. Szüleik megdöbbentő döntései miatt borzalmasan kezdődött az életük, de megtalálják az otthonukat Ausztráliában, az emberek fel fogják karolni őket.

(24.hu nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából