Ugrás a cikkhez
Reklám

Lerombolták Pablo Escobar néhai drogbáró egykori otthonát a kolumbiai Medellínben.

Az Escobar medellíni erődítményeként is emlegetett, Monaco nevet viselő lakóépületet robbantással semmisítették meg. A drogbáró a nyolcvanas években élt a nyolcemeletes épületben.

Frederico Gutiérrez, Medellín polgármestere a „gonosz jelképének” minősítette az épületet, és sajnálkozásának adott hangot amiatt, hogy Escobar egykori otthona turistalátványossággá, illetve az escobari kábítószer-kereskedelmet bemutató, úgynevezett „narkótúrák” egyik megállójává vált.

Bírálók szerint az ilyen túrák a drogcsempészettel kapcsolatos erőszakot dicsőítik, amelyben több ezer kolumbiai vesztette életét a nyolcvanas években. Medellín vezetése parkot és emlékmúzeumot tervez a három másodperc alatt romba döntött épület helyére építeni.

My aunt is the stressed out Colombian lady recording, and the building that was demolished was Pablo Escobar’s old home in Medellin. My dad sent me this video and said “el ultimo polvo de Pablo” 😭😭😭 pic.twitter.com/Lk0SDpt9aW

— ME (@melwithaz) 2019. február 22.

 A Monaco ellen robbantásos támadást hajtottak végre 1987-ben, a Medellín és a Cali drogkartellek közti háború csúcspontján. Az épület Escobar híres old timer (régi típusú) autógyűjteményének is otthont adott. Az épületet 1990-ben sajátította ki a kolumbiai kormány, és egy ideig az ország főügyészsége számára alakítottak ki benne irodákat.

Escobart 1993-ban, egy amerikai-kolumbiai akcióban ölték meg.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából