Ugrás a cikkhez
Reklám

Ausztrália tovább szigorítja a politikáját azokkal szemben, akik a tengeren keresztül próbálnak az országba menekülni.

Az érintettek soha életükben nem kaphatnak ausztrál vízumot akkor sem, ha turistaként vagy üzleti ügyben utaznának be az országba, illetve, ha ausztrál állampolgárral kötnek házasságot.

Malcolm Turnbull kormányfő szerint a szigorítás „a lehető leghatározottabb üzenet” az embercsempészek számára. A törvénymódosítás a jövő héten kerül a parlament elé – számolt be a BBC.




Ausztrália a tengeren keresztül érkező menekülteket Naurun és Pápua Új-Guineán felállított táborokba deportálja. Ők még akkor sem kerülhetnek vissza Ausztráliába, ha valódi menekülteknek minősülnek. Haza kell térniük, letelepedhetnek Naurun vagy Manuson, vagy harmadik országba utazhatnak.

A szigorított törvény hatálya érvényes lesz mindazokra, akiket 2013. július 19. után küldtek a táborokba, illetve mindenkire, aki a jövőben megpróbál a tengeren Ausztráliába jutni. Kivételt csak gyerekek élvezhetnek.

Az ellenzéki Munkáspárt még nem döntötte el, hogy támogatja-e a törvényjavaslatot.

(Origó)

Kapcsolódó:

- Ausztrál miniszter: hazudoznak, akár fel is gyújtják magukat a szegény menekültek, hogy betolakodhassanak

- Az ausztrál kormányfő elárulta az EU-nak, mi a megoldás a "menekült"kérdésre: a hadsereg bevetése és a hajók visszafordítása

- "Esélytelen, hogy Ausztrália legyen az otthonod!" - Egyértelmű állásfoglalás az illegális bevándorlással szemben





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából