Ugrás a cikkhez
Reklám

Terrorizmus gyanújával a szerb rendőrség őrizetbe vette Nehat Thacit, az észak-koszovói Kosovska Mitrovica-i régió rendőrfőnökét.

A szerb belügyminisztérium csütörtöki közleménye szerint a 40 éves N.T.-t szerda este fogták el, amikor Koszovóból be akart lépni Szerbiába. Bár a közleményben nem szerepel, a rendőrség a sajtónak nem hivatalosan megerősítette, hogy arról a koszovói rendőri vezetőről van szó, akiről írtak az újságok.

A szerbiai Nisbe tartó Nehat Thacit egy 2010-ben kiadott bírósági végzés alapján fogták el. Az ügy részleteit a rendőrség nem közölte.

Belgrád és Pristina között az 1998-1999-es koszovói háború óta ellentétek feszülnek. Koszovó 2008-ban kikiáltotta Szerbiától való függetlenségét, de ezt Belgrád azóta sem ismeri el.

A múlt héten a koszovói rendőrség feltartóztatta a Pristina melletti Gracanicában tartózkodó Marko Djuricot, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetőjét, és felszólította, hogy hagyja el az ország területét, ellenkező esetben le fogják tartóztatni. Végül az összegyűlt helyi szerb lakosság nyomására folytathatta koszovói látogatását.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából